Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » FOCI SZAKÉRTŐK! Tudnátok...

FOCI SZAKÉRTŐK! Tudnátok nekem segíteni?

Figyelt kérdés

Szóval 16 éves lány vagyok.Nem árulok zsákba macskát ha kijelentem egyáltalán nem értek a focihoz,viszont pár hete valahogy nagyon rá kaptam amikor csak tudok vagy (épp olyan meccs van ami engem is érdekel) leülök és nézem,mert egyszerűen érdekel..Viszont mivel még nagyon új vagyok ebben a sportágban nem igazán ismerem a szabályokat és a posztokat sem..Most mondok egy példát "les" fogalmam sincs hogy mit jelent.A posztoknál meg "védő" "támadó"..STB Vagy is nyilván tudom hogy mit akarnak jelenteni ezek a posztok,de fogalmam sincs hogy ezt mi alapján döntik el hogy a játékosnak mi az adott feladat a pályán..(Mondok egy példát hátha valakinek nem tiszta mire gondolok) Pl:Neymár a Barcelónában miért a támadó pozíciót tölti be? Vagy akár Ramos miért a Real Madrid hátvédje..Tehát erre gondolok hogy ezeket hogyan osztják ki..Na meg persze ott vannak azok a számomra "hülye szabályok meg kijelentések" mint ahogy már említettem fölül a "lesst" de akár mondhatnám a "szabadrúgást" "szöglet" ezek nekem nem mondanak semmit..

Szóval ha lenne nekem valaki oly kedves hogy leírná hosszaban hogy ezeket mi alapján döntik el meg mi alapján hozzák nagyon megköszönném...)

Amúgy bocsii ha hülyén fogalmaztam de nem tudtam jobban megfogalmazni...

2016. júl. 5. 15:14
 1/1 anonim válasza:
100%

Figyelem, a magyarázatok vicces megközelítésben íródtak!

1. Les

Az egyik csapat támadó játékosa közelebb helyezkedik az alapvonalhoz, mint a másik csapat védekező játékosa (kapus nem számít). Mindez akkor történik, amikor megkapja a labdát a csapattársától.

Példa nőknek:

Te vagy a támadó, és zárás előtt be szeretnél jutni egy ruhaboltba, de az eladók ezt nem szeretnék (ők a védők). Ők már a bolt ajtajában állnak. Ruhát csak akkor vehetsz (a gól berúgása), ha van nálad pénztárca (labda). Miután átjutottál a védők falán (eladók), odakiabálsz a barátnődnek, hogy dobja utánad a pénztárcát - ilyenkor vagy lesen.

2. Kényszerítő:

Két csapattárs úgy passzolja egymásnak a labdát, hogy a köztük helyezkedő ellenfelet arra kényszerítik, hogy a labda mozgását követve, közöttük szaladgáljon.

Példa nőknek:

Te és a barátnőd rájöttök, hogy a pasid valószínűleg félrelép, ezért elhívjátok, hogy kérdőre vonjátok. Amikor megérkezik, akkor beszorítjátok magatok közé, és kérdésekkel ostromoljátok. Az első ostoba válasznál átdobod a pasid (ellenfél játékosa) méregdrága napszemüvegét (labda) a barátnődnek, aki mögötte helyezkedik el. Ilyenkor a pasit arra kényszerítitek, hogy közöttetek szaladgálva próbálja megszerezni a szemüvegét, mielőtt azt kidobod az ablakon (gól).

3. Háromszögezés:

Három játékos (ugyanabból a csapatból) egy térbeli háromszöget képez a pálya bizonyos részén, és ebben a háromszögben juttatják egymásnak a labdát. A kényszerítő nehezebb formája. Célja a labda előre juttatása, és az ellenfél egy vagy több játékosának a kijátszása.

Példa nőknek:

Ugyanaz, mint a kényszerítő, csak 3 barátnő követi el ugyanazt a pasival.

4. Kontra

A labdarúgás egyik fontos eleme a kontratámadás.

Példa nőknek:

Tegyük fel, hogy a pasid azt mondja neked, hogy túl sok ruhád vagy cipőd van. Mit csinálsz? Kontrázol, keményen és gyorsan: "Ami van, az már nem jó rám!" (kontratámadás). Erre a pasi válaszol: "Akkor fogyjál le!!!" (kontratámadás kivédése).

Tudnivalók röviden:

Taccs vagy bedobás

- A labdát kézzel hozzák be a játékba, abban az esetben, ha az oldalvonalnál hagyta el a játékteret.

Esernyő

- Az esernyő vagy esernyőcsel lényege természetesen nem az, hogy a játékosok zivatar esetén esernyőkkel a kezükben szaladgálnak a pályán, hiszen az megnehezítené a dolgukat, és még a villámcsapás veszélye is fenyegetne. Az esernyőcsel azt jelenti, hogy az egyik játékos a másik feje fellett, egy képzeletbeli esernyőt formálva, ívesen juttatja át a labdát. Rendkívül látványos, de nehezen kivitelezhető mozdulatsor.

Gyertya

- Bármennyire is szeretnétek, itt sem arról van szó, hogy David Beckham vagy Fernando Torres egy gyertyafényes vacsorára tesz ajánlatot. Természetesen velük ritkábban, de azért előfordul, hogy a feléjük szálló labdát közvetlenül szeretnék továbbítani a csapattárs felé, és a mozdulat nem sikerül tökéletesre. Ilyenkor a rosszul eltalált labda magasan és meredek ívben száll felfelé. A szurkolók ilyenkor szokták gúnyosan, két szotyi között megjegyezni: "Ezt a gyertyát gyújtsd meg öregem!".

Mesterhármas

- A mesterhármast a futballpályán és azon kívül is nehéz elérni. A mesterhármas lényege, hogy egy félidő alatt (45 perc) ugyanaz a játékos három találatot érjen el anélkül, hogy valaki más közbeszólna. Ez pontosan olyan, mint otthon az ágyban: lehetőleg mindig ugyanaz érje el a találatot anélkül, hogy valaki más "közbeszólna". 45 perc alatt 3-szor… - tiszteletre méltó teljesítmény.

[link]

2016. júl. 5. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!