Szerintetek hagyjam abba, vagy valahogy tudnék még fejlődni és egy kis önbizalmat szerezni?
Az a helyzet, hogy már több mint négy éve kosarazom (ez lesz az ötödik) Nagyon nem szeretem, hatalmasok az elvárások velem szemben, a csapatban is kiközösítettek, úgyhogy rettegek az egésztől. Olyan szinten, hogy majdnem elsírtam magam amikor iskolai sorversenyen labdavezetésnél dupláznom kellet. Végig rettegtem, hogy el fog gurulni a labda, elrontom az egész csapat munkáját.
Tényleg nem látok kiutat. Az edzéseken tuti nincs nálam rendben valami, konkrétan félek megszólalni, megmozdulni, sőt mikor iszok azon gondolkozom, hogy nem fognak-e kinevetni, amiért recseg az üvegem. Bemelegítésnél ha dobálunk bocsánatot kérek amiért fejbedobtak (mert a labdájuk útjában voltam) anyáékkal nem tudok róla beszélni, mert ő magyar bajnok kosaras, a nővérem meg kétmilliós amerikai város napilapjának a címlapján szerepel, mert 64be jutatta az egyetemi csapatot. Ilyen családdal persze mindenki sokkal többet vár tőlem, de ha megszakadok sem leszek fele olyan jó sem, mint bárki más a csapatból.
Az az én kérdésem, hogy mit tehetnék? Edzésen gyakorolni sem tudom ami nem megy mert nagyon félek, hogy kinevetnek amiért én még nem tudom megcsinálni. Hol/hogyan tudnék fejlődni, gyakorolni? Edzésen egészen biztos, hogy nem fogok.
Ami még fontos rólam: centert játszom, labdát vezetni nem tudok, soha nem indulnék el labdával a kezemben. Lepattanókat úgy-ahogy szedeketem, gólt dobni nem tudok, mert félek, hogy rádobok és nem megy be. Néha rádobok, de akkor is csak ilyen 5/2 megy be. Szerintetek mit csináljak?
Bocsi, hogy hosszú és érthetetlen:(
Szerintem jobban benyelnék a dolgot, ha azt mondanád:
a. Sportot akarsz váltani
b. Más csapatban folytatnád a kosarazást
c. Hobbi szinten folytatnád a kosarazást
d. Szünetet akarsz tartani, hogy átgondolhasd a dolgokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!