Van olyan fiú, aki nem szereti a focit?
"leaglább azok akik játsszák" <- értem, hogy te konkrétan a nézést emelted ki, csak nekem az jött le az egészből, hogy utálod a focit és értetlenül állsz az egész előtt, de igazából semmit nem szeretsz, ami a focihoz hasonló, labdajáték vagy csapatjáték, csak a foci az amit a képedbe tolnak, ezért azt kezded el kritizálni, úgy hogy nuku kapcsolatod van vele, ami nem baj, nem kell, hogy a te világod legyen, csak ne legyél már ennyire értetlen.
Tehát ezért mondtam, hogy gondolhatod, hogy legalább akik játsszák, az a sok millió ember, ők azért élvezik. És a futball, meg úgy egyébként a csapatsportok közösségi tevékenységek, ott van a csapatkapitány/edző, ott vannak a játékosok és bizony ott vannak a szurkolók is, mindenki más szemszögből, más feladatkörben éli meg a játékot. Ezzel akartalak kicsit közelebb hozni, ennek a megértéséhez. Tudom, hogy nem az azt játszókra kérdeztél rá, de ezek egymást mozgató, összekötő mechanizmusok, ha megérted azt, hogy legalább akik játsszák, miért élvezik, akkor könnyebben megértheted, hogy más szemszögből is miért érdekes.
Akkor elvileg te szeretsz némely csapatsportokat... de akkor mégis miért írtad, hogy "ne menjünk bele, hogy miért ekkora a népszerűségük"... én azt a csapatsportokra írtam, kollektíven. Inkább te nem tudsz megfelelően értelmezni engem.
És mi az érdekes ebben, hogy jön ez ide, hogy ki mennyit keres? A foci egyszerűen előtte jár ezeknek a sportoknak, sokkal élvezhetőbb. A kosárlabda pedig elég jó presztízsű még. Szóval van azoknak is népszerűségük... de most ezzel amúgy mire akartál kilyukadni? :D Tényleg nem értem... Alapból kicsit kevered a népszerűséget, meg a fizetséget, persze ezek hatnak egymásra, de számomra ez a mondat teljesen kusza, hogy most mi az érdekes ebbe... az, hogy többen nézik a focit, főleg ilyen mennyiségben? És, hogy ez által is többet keresnek? De ebbe is mi az érdekes? Győzött a jobb sport, a fizetést meg össze-vissza variálják... meg itt is egy-két sztár tényleg csillagászati árakat keres, de azért egy mondjuk darmstadti játékos fizetségét megnézném, mert az már nem emelkedik ki annyira... de ezen felesleges elmélkedni, itt már több komponens közre játszik, több szálon belefolyik több dolog ebbe a körforgásba, úgyhogy én ebbe nem mennék bele a magam részéről.
És a 90 percből mire kellett volna következtetnem? :D Értem, hogy a focira gondoltál, mert az 90 perces. De az összes labdajátéknak ez a forgatókönyve, csak más időintervallumban, kicsit eltérő típusú, de alapjaiban egyező eszközökkel, kicsit más létszámban stb.
Ezt pedig konkrétan nem írtad, hogy neked egyébként semmi bajod a csapatsportokkal, csak kevés a gól a fociba, ezért neked ez egyenlő a kevés izgalommal. Azt írtad néha betalálnak. A néha az nem egy konkrét időközt határoz meg. Néha lehet a 2 meccs/gól is, vagy a 3 gól/meccs is, vagy 2 percenkénti gól is.
Ez meg megint ízlés kérdése. Nekem nem attól lesz egy meccs izgalmas, hogy 2 percenként repked a labda a hálóba, a fociba történő gólok szépségének a töredékével. Ez egyedül abból a szempontból lehet jó, hogy fordulatosabb lehet a találkozó. De két azonos erősségű csapat találkozója, egy szoros ligába, ugyanúgy lehet fordulatokkal teli a fociban is. Viszont itt egy-egy fordulat, ahogyan egy-egy gól is sokkal katartikusabb élményt tud kiváltani, mint ott ahol ezek, gyakorlatilag ez egy pisiszünet alatt akár megtörténhetnek 4x-5x. A feszültség, az izgalom fenntartható anélkül is, hogy a labda folyamatosan a hálóba repkedne, sőt... ugyanolyan ez, mint a filmeknél, az ostoba akciófilm azzal akarja lekötni a nézőt, hogy 7-8 percenként min. felrobban valami, vagy van egy lövöldözős jelenet, míg pld. Sergio Leone csodát tudott tenni a vásznon, és mérhetetlenül nagy feszültséget tudott teremteni, olyan minimalista jelenetekkel is, ahol a szereplők csupán csak nézték egymást... és akkor pár perc múlva megszólalt egy zene, megérkezett egy újabb karakter, befutott valami jármű stb. És ez hosszú percekig. Te pedig feszíted a karfát. Szerintem pont az ilyen produktumok, ezzel akarják a tartalmatlanságukat elfedni, valahogy lekötni a nézőt, hogy képes legyen őket végignézni, mert különben, ha ez a máz leperegne, egy elég unalmas és érdektelen film bújna ki mögüle. Ha egy játék mind esztétikailag, mind taktikailag, mind tartalmilag érdekes, izgalmas valójában, akkor az átlag 2,8 gól/meccsel is az tud lenni, nem kell hozzá 60 gól/meccs. Ráadásul én már ezt a mennyiséget számon se tudom tartani igazán, ki hányat dobott, milyeneket stb., egyszerűen nincs értékük a szerzett találatoknak. A fociba akár egy átlagos ligamérkőzésen is születhet egy olyan gól, melyről utána évtizedekig ódákat zengenek az adott klub hívei, az ellenfeleknek pedig ugyaneddig szorul ökölbe a gyomruk és rettegnek, akárhányszor rá gondolnak arra a találtra. Ez a játék egy csoda, egy varázslat, csak sajnállak, hogy nem kapott el a szele.
Szóval most már remélem érted, hogy miért is őrülnek meg egy-egy gólért.
Az a probléma, hogy kb. ennyire vagy képbe ezekkel a sportokkal, belenéztél egyszer-kétszer, öt perc után azt mondtad, hogy ááá ez unalmas, aztán fikázod egy életen keresztül. Először is, nincs 90 kör az F1-be, azt hiszem 78 van a nagyon rövidke Monacon, és az a legtöbb, de Spa-ban viszont csak 44 van, szóval átlagosan 55-57 kör van körülbelül. De nem is ez a lényeg, mert az átlag futamidő, úgy 1,5 óra felett egy picivel van, tehát mint a focinál is. Továbbá megint nem értem, vagyis értem, és pont itt látszik, hogy már elsőre mennyire jól kivettelek... mivelhogy megint az látszik, hogy te azért fikázod az F1-et mert az van leginkább a képedbe tolva... melyik kategória nincs túlszabályozva? A hasonló, épített pályán zajló autóversenyek gyakorlatilag ugyanilyenek, ilyen szempontból. Azt a sok ökörséget, amit bevezetnek, sajnos egyre gyakrabban, én is szoktam szidni, de ez egyrészt ezek nem csak itt vannak jelen, továbbá ez egy adott sötét kora az F1-nek 10-20-40 évvel ezelőtt teljesen más volt minden, a legtöbb F1 rajongónak, aki manapság kiábrándult a sportból, nem maga a sport a gondja, hanem az utóbbi 6-7 év.
Itt is ugyanazt tudom mondani, hogy akkor te gyakorlatilag egy autó/motorsportot se szeretsz, főleg ezeket az épített pályásakat (főleg azért mert nem ismered őket). Csak ebben mi olyan releváns, hogy most itt elmond? Nem a te világod, oké viszlát!
Az F1-ben rengeteg unalmas futam van, főleg manapság, de azon belül is vannak izgalmas periódusok, akár a bajnokságon belül is vannak izgalmas periódusok... viszont manapság is előfordul, hogy néha-néha pokoli jó futamok kerekednek ki, évi néhány esetben, és a bajnokság is néha, régebben meg sokkal gyakrabban, ahogyan a futamok is, borzasztó izgalmasak voltak (ezek ugye egymásra is hatnak). Tovább az autósport is egy szenvedély, ha ennek a szele se csapott meg, akkor nem lehet veled mit kezdeni. Csak az a probléma, hogy ugyanazt a felszínes, hiányos tapasztalataidon, ismereteiden alapuló, felhergelt, értelmetlen sablondumát nyomod. Ezekkel az előre legyártott mondataiddal, hogy a stadionépítések, unalmas, 90 körön keresztül való körözgetés...
Jelenleg vannak jóval izgalmasabb autó/motosport sorozatok mint az F1, van, hogy egyszer-egyszer ég és föld az embernek az érzése, de akkor valahogy erre lyukadj már ki, tehát valami tartalmilag relevánsat mondjál már...
Azért remélem nem a reklámokért üzemel az oldal :D. Örülnék, ha az csupán egy zavaró és káros kitétele lenne csak az oldal működésének. Azért én már borzasztó sok ehhez hasonló kérdést láttam. A másik iszonyat idegesítő, hogy szerintetek normális, hogy ilyen zenét hallgatok, 14 éves létemre... és akkor beszúrja a Queen-t, meg a Led Zeppelin-től a Stairway to Heaven-t... ááá rossz rágondolni is ezekre a kérdésekre... nem b*meg beteg vagy, súlyos beteg, hogy ilyeneket hallgatsz... úristen. Ja meg, ugyanez, csak a cikivel keverve... fú. Ezek a van olyanok a másik legidegesítőbbek, nem nincs olyan, vagy mit akarsz, most itt találni egy olyat, hogy levelezgess vele, barátságot esetleg párkapcsolatot kössetek? Fáj, fáj, fáj. Erre a kérdésre az a baj, hogy nem lehet válaszolni... VAN. Leírom. Olyan egyértelmű, mint, hogy vannak-e fák a világon. Ha most itt nem megyünk bele a mélyfilozofálásba. Neked csak tetszik, hogy most itt panaszkodhatsz, a többi foci ellenessel karöltve, attól még a kérdés nem bugyuta, hanem értelmetlen és céltalan. És ha nem lenne egy ilyen se, akkor is sz*r lenne... attól még, hogy nincs mondjuk Kis Grofóból több hasonló (sajnos van), még a zenéje sz**r marad. Ami sz***r az sz***r. A fogyjak X kilót legalább értelmes, mert hiába nézhetne utána a neten, mint egyébként az itteni kérdések jelentős százaléka esetében, ott ő feltesz egy kérdést, amire lehet egy választ adni, továbbá az ilyen kérdések és az a szekció megfelelő fórumot szolgáltat, mondjuk ebben az esetben a fogyás iránt "érdeklődő" személyeknek. Amúgy a legidegesítőbb amikor a farkuk méretét kérdezgetik az emberek... -.-" Annál kritizáltam is, ha jól esik :D :).
#4, látszik hogy még egy meccsen sem voltál kint.
"Football is not just a game, it's our life.
The jersey isn't just a shirt, it's our skin.
The fans aren't just people, they're our family."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!