Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » 16-éves fiúkosárlabdázó...

16-éves fiúkosárlabdázó vagyok és az álmom hogy kijutok Amerikába szerintetek?

Figyelt kérdés
16 éves Gimnazista vagyok tanulok szorgalmasan,7 éves korom óta kosárlabdázok és amit tudtam megtanultam minden edzőmtől.Sokan mondják hogy tanuljak ezzel nem érek el semmit így úgy.Tudom hogy a tanulás fontos és szeretnék tanulni a kosárlabda mellett de valahogy nekem ez a mindenem erről álmodok reggeltől estig játszok,gyakorlok.178-cm vagyok és elérem a gyűrűt de sajnos zsákolás még nem megy.Ki szeretnék jutni Amerikába játszani az minden álmom.Az edzőm is mondta hogy sokra vihetem külföldön de sajnos nem tud segíteni hogy induljak el.Valakinek valamilyen tipp?? Köszönöm mindenkinek a válaszát!

2015. máj. 26. 22:35
 1/9 anonim ***** válasza:

Amerika alatt gondolom NBA-re, és a D-League-re gondolsz főként.

Van előtted pár év, amit rettenetesen meg kell nyomnod, ha ilyen szinten szeretnél kosárlabdázni. Nem vagy profi szinten kifejezetten magas, úgyhogy ellensúlyoznod kell mind a fizikumoddal, mind az atletikussággal, mind a játéktudással. Kell az izomtömeg, állóképesség, lábaid olyanok legyenek mint két liftkötél, menni fog a zsákolás is. Ekkora magassággal feltételezem irányító vagy. Labdavezetés, labdabiztosság KÖTELEZŐ. Edzésre sok kétlabdás gyakorlat, lábak között, hát mögött, mindenhol biztosan pattogjon a labda. Dobás, büntető egyértelmű.

Magával a drafttal kapcsolatban érdemes megkeresni valakit edzőn keresztül, vagy személyesen, aki már jelentkezett. Nemzetközi játékosként 22 évesnek kell lenned, hogy drafton indulhass, kivéve, ha amerikai csapatnál vagy igazolt játékos, és elmúltál 19 éves. Ha nem vagy még 22, de 19 elmúltál, akkor early entry-t kell kérvényezni, papírmunka, stb. Ezért kellene valakit felkeresni, hogy elmagyarázza a lehetőségeidet.

Sok sikert, és kitartást az edzéshez. Ne érdekeljen, hogy azt mondják, nagyot álmodtál. Aki tesz érte, képes elérni!

2015. máj. 27. 15:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod és mindent bele fogok adni és érdeklődök az edzőnél azokkal kapcsolatba amit leírtál sokan kinevettek az álmommal kapcsolatban de nem adom fel valahogy ebbe látom a jövőmet még egyszer köszönöm rengeteget segítettél és gyakorolni fogok ezerrel :)
2015. máj. 27. 21:35
 3/9 A kérdező kommentje:
És igen PG és PF irányban szeretnék játszani.
2015. máj. 27. 21:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha tényleg ez az álmod akkor kutakodj az interneten, nézz utána hogy milyen csapatoknál van próbajáték lehetőség, vagy bombázd őket levelekkel. Nyilván nem a Chicago Bulls legyen az első, alacsonyabb osztályú, félprofi csapatokkal kezdj. Ha ki tudsz kerülni akkor onnan már csak rajtad múlik hogy meddig jutsz.

Az nem baj hogy alacsony vagy, a Mavericks tavaly 170 centis japán irányítót igazolt.

2015. máj. 28. 15:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem Yuki Togashi (a japán 170 magas irányító) az életben nem lesz normális perceket játszó NBA játékos. Az alacsonyabb méretű játékosoknál (170-180) kell az izomtömeg. Yuki 65 kiló körülbelül. Egy ekkora méretű játékosnál megkövetelik, hogy 75-80 kg legyen, nagyrészt izomban, ha nem egy istenadta tehetség (Allen Iverson, Chris Paul). Jameer Nelson, Kemba Walker, Patty Mills, Nate Robinson, Isaiah Thomas. Ezek a srácok kb akkorák, vagy alacsonyabbak mint te vagy, és 80 kg felett vannak. Kb. az ő testfelépítésük legyen a célod, ha NBA-t akarsz. (Ha csajokat is, akkor a Nate Robinsoné, beteg az a test. :DDD)
2015. máj. 28. 16:47
 6/9 anonim ***** válasza:

# 5

Yuki-t már a D-Leagueből is kirakták, csak azért hoztam fel példának hogy nem feltétlenül probléma ha valaki nem olyan magas és nem tud zsákolni. Amúgy se túl valószínű hogy a kérdező az NBA-ig vinné, de vannak más ligák.

2015. máj. 28. 17:09
 7/9 anonim ***** válasza:

Csóri japó :/.

Gondoltam, hogy ezért hoztad fel. :)

De ha már a kérdezőnek ez a nagy álma, akkor tudja, hogy kell az a plusz 10 kg izom, meg a 80-90 cm emelkedés, ha a passzjáték, meg a dobás nincs az NBA átlaga felett. Ehhez meg kell a heti 50 óra valamilyen fajta edzés, plusz helyes étkezés. :)

2015. máj. 28. 17:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Az edzésbe úgy alles zusammen értem a labdás edzést, súlyzós edzést, dobóedzést, állóképesség edzést, saját testsúlyos gyakorlatokat a jobb mobilitásért, stb, stb.
2015. máj. 28. 17:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Az NBA-épp ahogy írtam az álmom én alacsonyabb szinteken is örömmel játszanék! :) Az edzéseket pedig brutálisan fogom akkor nyomni hogy felhozzam a súlyomat!És akkor megpróbálom magam csiszolni ahogy tudom minden téren.Köszönöm hogy ilyen sokat segítetek.És követem a nagyok példáját lehet ők más szinten vannak de legalább van kire felnézni.Nézelődök neten minden nap csak sajnos még fiatal vagyok muszáj beérnem az iskolai csapatba és majd érettségi után! :)
2015. máj. 28. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!