A Loki jobb csapat mint a Real Madrid? Magyarázat lent!
Utolsó előtti:
Egyrészt a spanyol bajnokságba kettővel több csapat van, mint a németbe. Az angoloknál u.a. csapat van, de az angolok bajnoksága egyértelműen kiegyenlítettebb, ugyanúgy, ahogy az angol harmad, negyedosztály is még egész rangos, ellenben a spanyollal. Az, hogy kiegyenlítettebb az még jól látszik abból is, hogy milyen játékosok játszanak egy kieső angol csapatba meg egy spanyolba, vagy hogy mondjuk az adott csapat miket ér el top angol és top spanyol v. top német csapatok ellen. Aki azt gondolja, hogy a spanyol bajnokság (most itt a kupáktól meg ilyenektől függetlenül (amúgy meg német döntő is volt a BL-ben)) erősebb, mint egy angol vagy német és kijelenti, hogy a legerősebb, az nagyon téved. Nem erősebb semmivel, másmilyen, hasonló erős bajnokság. Az hogy sok nemzetközi tornát megnyernek annak köszönhető, hogy a két legnagyobb sztárcsapat, amelyek tele vannak pénzzel ott található, plusz van egy küzdős, ügyes "kis csapatuk", aki még néha beszáll és hoz egy jó eredményt. Európa liga meg nem mérvadó, néha vicc, hogy mi megy ott, az hogy a Sevilla el szokta ezt vinni, az nem jelent semmi különöset, a Benfica is ott szokott lenni az EL végébe, még sincs sehol se a portugál bajnokság. De aki ennyit lát a fociból, hogy Real Barca örökké döntős meg néha ott van az Atlético meg tudja, hogy a Sevilla nyert pár EL-t, az értem is, hogy miért mondja a spanyolt a legerősebbnek. Bele kell látni a részletekbe, és látszik, hogy a spanyol egy magasan induló, ám az utolsó csapatokra már egy semmi extra bajnokság. Az angol főleg most, hogy nincs igazán ütőképes együttes egy nagyon kiegyenlített bajnokság lett, alacsonyabban indul mint a spanyol, a legjobb angol csapatok még lehet az Atléticonál is alig jobbak, de sokkal feljebb állnak meg. A német meg egy szintén egész magasról, de spanyolnál alacsonyabbról induló, de kevés igazán top csapattal rendelkező, ám a kevés indulónak köszönhetően viszonylag magas szinten megálló liga.
Hopsz elküldtem....
Ez így oké, csak ha nem jelentesz ki semmit, akkor minek mondod el minden kommentedbe 3x-ról, hogy joggal mondható a spanyol a legjobbnak, legerősebbnek? Akkor írtál vna két sort, hogy szerintem nem lehet összemérni, amíg az alsóháziaknak nincs külön kupájuk, erre én írtam vna hogy sztem az se jelent olyan sokat és anélkül is nagyjából össze lehet azt kész, nem nyúlt vna idáig ez az egész.
Ezzel kezdtem: "Ha már a bajnokságok összehasonlításáról beszélünk, és egyesek meg vannak győződve, hogy az ő véleményük a mérvadó, hadd mondjam el, hogy lehet mondani, hogy a német, a spanyol, meg az angol bajnokság egyformán erős, vagy éppen egyik jobb a másiknál, de amíg a kiscsapatoknak nincs lehetőségük egymás ellen játszani, addig ez marhára nem derül ki."
Vagy ezt nem olvastad el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!