Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Miért nem tudnak a nők zsákolni?

Miért nem tudnak a nők zsákolni?

Figyelt kérdés
180 cm magas kosaras férfiak simán zsákolnak. Épp ma olvastam az indexen, hogy a 208 centis lány _akár_ zsákolni is tud, de azért nem annyira stabilan, hogy meccsen is megpróbálja. Miért van az, hogy a 30 centivel alacsonyabb férfiak jobban zsákolnak?
2015. febr. 19. 12:54
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Mert a pasiknak jobb a lyukérzékük.
2015. febr. 19. 13:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Tavaly árviz idején is csak a zsákot tartottak,én meg lapátoltam és cipekedtem mint egy bolond...
2015. febr. 19. 13:19
 3/3 anonim ***** válasza:
Nemcsak az a különbség, hogy a férfiak magasabbak. Emellett izmosabbak, és nagyobbat is tudnak ugrani. Például magasugrásban a női világrekord 209 cm, a férfiaknál meg egyáltalán a kvalifikáció olyan 230 cm-nél kezdődik a komolyabb versenyekre. Szóval ha egy férfi tud zsákolni, az nem jelenti automatikusan, hogy egy ugyanolyan magasságú nő is tud. És ez az ugyanolyan magasság is elég ritka, mivel alapból van legalább 20 cm magasságkülönbség az átlag férfijátékos és az átlag női játékos között. Még a WNBA-ben is ritkább a 180 cm feletti kosaras, mint a 180 cm alatti. Az NBA-ben meg 190 cm alattit is elvétve találsz, a többség egyenesen 2 méternél kezdődik. Ha ezt a kettőt összeadod, az azért már igen tekintélyes különbség, a férfiaknak szinte kivétel nélkül van vagy 40-50 cm előnyük emelkedés terén egy átlagos női játékossal szemben. Persze a legmagasabb és legatletikusabb nők között azért vannak, akik tudnak zsákolni, és edzéseken szokták is gyakorolni néha, de alapvetően az edzők sem javasolják nekik, hogy tétmeccsen ilyennel próbálkozzanak. Amellett, hogy kockázatosabb, mint a szokásos, jól begyakorolt módon ziccert dobni, még a sérülésveszélyre is szoktak hivatkozni, ami a nők testfelépítéséből, a csontok erősségéből adódóan náluk szintén magasabb.
2015. febr. 28. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!