13 éves vagyok, eddig nem jártam focizni, de szívesen elkezdeném. A?
Lehet arra esély, hogy profi játékos váljon belőlem?
Gondolom nagy játékos már nem lehetek, de szívesen lennék edző, ahhoz pedig ugye nagy előny a profi játékosmúlt.
13 évesen már elég késő elkezdeni ahhoz, hogy profi legyél.. Általában 7-8 évesen kezdik, sokan még ennél is hamarabb. Persze nyilván attól is függ hogy egyesület előtt mennyit fociztál, de szerintem engedd el ezt a dolgot.
Nem kell ahhoz focistának lenned, hogy edző legyél.. Edzői tanfolyamot már tizenévesen el lehet kezdeni. Ha van amatőr focicsapat a környéketeken jelentkezhetsz az edző mellé segítőnek, lehet hogy örülne valakinek, te meg elleshetsz 1-2 dolgot.
Magyarmanó
Na igen, de Ronaldinho(ahogy sok másik brazil világklasszis) egész gyerekkorában focizott a strandon/utcán, és igazolt futsal játékos is volt, szóval azért nem úgy működik a dolog hogy 17 évesen beesett egy fociedzésre aztán vitték is a PSG-be.
Nem mondod:D
Én is igazolt labdarúgó vagyok szóval azért belelátok de én ismerek olyat aki 15 évesen ha lejönne edzésre NB II-ig de akár egy kisebb NB I-es csapatig is juthatna, nyilván ő sokat van lent és focizik de általában aki klubba akar játszani az előtte már lent játszadozik jó ideje, én se mentem egyből klubhoz meg szerintem aki 10 év fölött kezdte senki se, de én azt mondom, hogy attól, hogy valaki 13 évesen béna magyar szinten még elérhet valamit, egy NB II-t akár úgy is ha még érzéke se sok van hozzá, aki kitartóan edz az ennyi idősen is elérhet még valamit.
Magyarmanó
17 évesen lett igazolt labdarúgó. Valóban, és mint egy "hithű" brazil, előbb tanult meg focizni, mint járni, vagyis már már 6 éves korában napi szinten focizott a szünetekben, délutánonként. 13 évesen a kedves kérdező sem igazolt labdarúgó lenne, hanem elkezdene valamit, 6-7 évvel később, mint ahogy a profi labdarúgók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!