Mi ez a harc a Fradi szurkolok és vezetöség közt?
Nem a szurkolók, hanem a keménymag, a B-közép táborainak nem tetszik a dolog.
Az új stadion megépítésével együtt komoly biztonsági rendszert is kiépítettek. Csak az mehet be a stadionba aki kiváltja a szurkolói kártyát. Ez egy tenyérlenyomat-olvasással (vénaszkennekr) is jár. Belépőjegy névre szól, a szkenner miatt csak a jegy tulaja tud bemenni a stadionba. A kamerák miatt meg pontosan tudják hogy ki hol ül.
Előnye, hogy zavargások, rasszista megnyilvánulások és hasonlók esetén pontosan tudják kit kell keresni, és akár ki is tilthatják a stadionból. Így elvileg több ember fog meccsre járni, mivel azok is kimennek akik eddig féltek hogy baj lesz a huligánok miatt.
Hátránya, hogy felvet némi aggályt hogy vissza tudnak-e élni a rendszerrel.
A keménymag viszont csak ezt mondja kifogásként. A valódi problémájuk, hogy eddig ki tudták játszani a beléptetőkaput, így jegy nélkül be tudtak menni, és nyugodtan zsidózhattak, négerezhettek, dobálhattak görögtüzet, senki sem vonta őket felelősségre.
Érdekesség, hogy a megkérdezett fradisták jelentős része szerint jó így a rendszer, mert legalább kiszűrik azokat akik nem a stadionba valók.
Mi a baj a zsidózzásal négerezéssel ?
ja és a meccs a görögtüztöl meg a petárdátol a leghangulatosabb!
Istenem, ennyi hülyeséget rég olvastam egy hozzászólásban mint amennyit az első írt...
Nem csak a B-középnek nem tetszik hanem nagyon sok mindenkinek, ugye 30ezer fölött regisztráltak eddig, a régi stadionba közel 70ezer regisztrált szurkoló volt, ebből a mostani több mint 30ezerből kb. 15ezer csak a Chelsea miatt regisztrált mert látni akarták a sztárcsapatot élőben. Az, hogy az emberek féltek meccsre menni egyenesen nevetséges. Mivel magyarázod azt, hogy a Fradi-Újpesten voltak mindig eddig a legtöbben, azon a derbyn ahol a leginkább előfordulhat a balhé? Arra a meccsre ment ki a legtöbb család is...A zsidózás, négerezés, az ellenfél gyalázása...mindenhol van külföldön, ezt ne mondja senki, hogy nem, mert de. Ez sajnos vagy nem sajnos hozzá tartozik egy focimeccs szurkolásához. Görögtüzezés pedig hatalmas hangulatot csinál, nem mellesleg látványos is, nem értem mi a baj vele, sok éven keresztül senkit nem zavart, most meg hirtelen azt mondják, hogy az emberek félnek tőle. Különben is Kubatov szerint akik görögtüzeztek azokat eddig is betudták azonosítani, csak nem foglalkozott vele mert látta, hogy ez az elem fontos a szurkolóknak. Én szoktam járni Olaszországba is meccsekre, ott is van görögtüzezés, hanggránátozás, petárdázás, cigányozás, gyűlölködő rigmusok, mégis járnak az emberek családostul meccsre, egy komolyabb rangadón akár 80ezren is vannak, tehát ilyen indokot nem lehet felhozni, hogy azért nem járnak az emberek itthon meccsre mert félnek. Azzal a statisztikával amit Kubatov csinált nem érdemes jönni mert ő már állított olyan sok mindent az utóbbi időben ami nem igaz, hogy csak na. Az egész hozzászólásodban pedig a legviccesebb az volt, hogy: "így elvileg több ember fog meccsre járni". Ez az elmélet már akkor megdőlt amikor a Chelsea elleni megnyitón se volt teljesen telt ház mert minden szektorban lehetett látni üres székeket, aztán az első bajnokin, az első hivatalos tétmeccsen az új stadionban félház volt. Ez szerintem Európában egyedülálló, azóta pedig folyamatosan csökken a nézőszám a hazai meccseken, idegenbe pedig alig járnak Fradisták meccsre. Hogy konkrét példát mondjak pár hete az Mtk ellen összesen voltak kb. 800-an a mérkőzésen, tavaly ugyanígy az Mtk ellen, 4000 Fradista volt kint, tavaly az Újpest elleni idegenbeli derbyre pár óra alatt elfogyott az összes vendégjegy, most hétvégén lehettek kint kb. 400-an, míg a demonstráción a Sas szobornál több mint 4000 szurkoló (köztük családok) nézték nagy kivetítőn a meccset egy hatalmas szurkolás közepette. Szóval igazad van, valóban így többen járnak majd meccsre :D
Egyébként, hogy a kérdésre is válaszoljak, nem csak a vénaszkennerrel van a baj. Gond az is, hogy Kubatov állandóan aszisztált az Mlsz idióta büntetéseihez amiket most a szurkolókra fog, a Ferencváros károkozóinak nevezi őket, megígérte hogy nem fog emelkedni a jegyek ára, mégis emelkedett. Bevezette, hogy csakis azok mehetnek idegenbeli meccsekre akik regisztráltak és ők is csak a külön busszal amit indítanak (nekem mint vidéki fradistának ha a közeli városban játszik a csapat felkell menni Pestre regisztrálni, hogy majd ismét felmehessek Pestre, hogy a szomszéd városba leutazhassak, hogy a helyszínen a vendégszektorban szurkolhassak a kedvenc csapatomnak, milyen baromság ez???)...ez a vénaszkenner csak hab a tortán. Minden intézkedés arrafelé megy, hogy kiöljék a fanatizmust az igazi szurkolást amiért a Ferencváros Ferencváros lett. Így is az európai elithez, de még a középmezőnyhöz képest is kevesen járnak meccsre olyan gyenge a színvonal, egyedül a fantasztikus hangulat miatt érte meg eddig elmenni semmi másért, most ezt is elakarják venni. Arra hivatkoznak állandóan, hogy azért kellett a szkenner mert mindig voltak olyan szurkolók akik jegy nélkül belógtak. Kérdem én, hogy vajon hány évtized múlva hozza vissza a több tízmilliós szkenner az árát ha minden meccsen belógott néhány szurkoló megspórolva ezzel pár ezer Ft-ot? Szerintem ez csak azért kellett mert valakinek hatalmas nagy anyagi haszna volt belőle, ugye magyar találmány, már évek óta megvan, de sehol nem használták eddig.
A kedves ,,szkenner elleni harc" ellenzőinek egy kérdést tennék fel: oda adnátok nem csak az adataitokat, hanem a tenyér másolataitokat egy olyan embernek, akiről pár éve kiderült, hogy a saját szavazóinak az adataival élt vissza? Szerintetek Kubatovnak miért ,,listás" a gúnyneve? Kubatov lista? Mond valamit? Na, sokan meg elvárják, hogy MINDEN FRADI MECCSRE KIMENŐ EMBER egy ilyennek adja oda. Még az olyan is, akik évente 1-2-szer megy ki meccsekre. Azoknak a családoknak is meg kell adniuk, akiket annyira védeni akarnak.
Az ember meg cserébe mit kap? Pocsék focit. Meg olyan jegyárakat, ami nincs egy szinten az ellenszolgáltatás (foci színvonalával).
Azon meg kicsit el kell gondolkozni, hogy miért vannak felháborodva az olyanok is, mint én, akik nem is fradisták, ráadásul magyar focit nem is néznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!