Szerintetek mi a baj a magyar focival?
Mert itt nem arra költenek, hogy jobbak legyenek, hanem hogy f.aszább stadionjuk legyen. De ezen a téren is spúrok mert az a legfontosabb, hogy minél több maradjon a vezetőség zsebébe.
Nem tudom miért nem foglalkozik az ország inkább a vizilabdával. Abban legalább tényleg jók vagyunk. A foci nem magyar sport. Ez van, le kell szarni, el kell fogadni.
Már az utánpótlással baj van,Hollandiában már 5-6 évesen felfigyelnek a "jövendőbeli sztárra".Magyarországon 5-6 évesen max az óvónő vagy a "fociedző" játszik vele.Így a hollandok sokkal jobbak fizikálisan,állóképességben meg k
itudja még miben.
-futballakadémiák:Itt is elég sok baj van.Első és legfontosabb.Aki pénzes annak több az esélye a bejutásra.Így a szegényebb,de tehetségesebb játékosok nem jutnak be.A szakmai keret sem a legjobb.
-Mentalitás:Sajnos sok "szakember" azt mondja hogy MO-n ez a legnagyobb baj.Tipikusan les*arják a focisták az egészet(jól van az úgy,senkit se fog zavarni csak a közvéleményt de az engem nem érdekel).
-Szakmai stáb:Ők is elég gyéren állnak.Le kéne őket váltani,és egy értelmes külföldi "gárdát" alakítani.És elmondani nekik hogy ez itt MO,sokat várnak a csapattól,nem lehet hibázni(vagy valami ilyesmit mondjanak nekik).És ne valami leégett(mármint aki húsz évvel ezelőtt is csak közepes eredményt tudott mutatni) edzőt adjanak,hanem rendeset.
Amit én tennék:Csak győzelem(vagy rendes teljesítmény) után adnám a pénzt(nem mindegy hogy Gibraltár ellen nyertek vagy Svédország ellen)
-lecserélném az egész szakvezetői stábot,egy sokkal jobb külföldi "gárdára".
-Levágnám az összesnek a haját hogy ne legyen mit igazítaniuk meccs közben.
-Minden gyerek meccsre(bocs nem tudom mi ezeknek a neve) megfigyelőket küldenék.
-
-Csak a tehetséges játékosokat hívnám be az akadémiákra vagy a válogatottba.
-Futóhomokot raknák a focisták alá.Aki nem fut az elsüllyed(kivétel a kapus).
És hogy miért a fociba áldozunk?Mert mindenhol van egy focipálya,de nem mindenhol van uszoda.Nézd meg hányan mennek ki az NB1 mérkőzéseire és az OB mérkőzéseire.
Hát, ahogy már előttem is írták, elég rossz az, hogy az akadémiákra az kerül be, aki pénzes, vagy akit apu-anyu benyom oda. Az igazán válogatott, meg klasszis focisták tudjátok hol fociznak? NB3, és annál lejjebb...
Annyira szeretem Szalai Ádám nyilatkozatát újra és újra megnézni. Az tetszik nagyon, amikor elmondja, hogy ő le volt sz.opva itthon, hogy az ifibajnokságba 30 gólt lőtt, kiment Stuttgartba( és nem egy Barcelona vagy Ajax akadémiáról van szó) és ránéztek és megkérdezték, hogy te itt mit akarsz, te hogy jöttél össze? 1 éven keresztül egy büdös percet nem játszott, csak edzett azért, hogy felvegye a német foci ritmusát, és elérje a színvonalt!
Olyan szinten, de akkora legalább 15-20-25 évvel le vagyunk maradva a németektől, az angoloktól, meg a többi nagy úgymond "fociországtól", hogy nagyon hihetetlen. Nálunk már lassan Messinek számít az, aki egy labdát át tud venni. Nézzük meg, nálunk itt vannak ezek a híres tehetségek, akik sehol nincsenek pl. a 4 milliós lakosságú Horvátországhoz, vagy Szerbiához. Hatalmas problémáink vannak a képzéssel, mint mentálisan, mint fizikálisan, mint technikailag. Jó persze, Torghelle hatalmas játékos a magyarok szemébe, itt egy tanknak számít, és elmondta, hogy kiment Angliába, aztán nézett, hogy borították edzésen, mert az a fizikum, ami neki van, az az alap! Dzsudzsák egy remek játékos, igaz pénzéhes, de valljuk be remek játékos, de azért gondoljunk már egy picit bele, őt 14 éves korától az apja minden nap kocsival hordta fel Nyírlugosról Debrecenbe. Az oda vissza 160 km emberek...Az akadémista gyerek már 8-10-12 évesen olyan, ha megkérdezed tőle, hogy miért akar focista lenni, nagy része ezt mondja: " Mert nagyon sok pénzt kapok érte meg híres leszek"
Na igen. Nem azért, mert ő imád focizni. Pedig csak egy sz.aros takony pulya. Ez jelzi, hogy mentálisan is óriási problémák vannak. Nincs az beleverve a kölykökbe, hogy megszakadni a mezért, kiköpni a tüdődet, tedd meg a legtöbbet, könyörgöm magyar válogatott futballisták, aztán nézem őket EL, BL selejtezőkön középpályás létükre, ahol az egyik legtöbbet kéne futni, alig fut 800 métert áll a pályán...Én szégyellem magam.
Az edzőinkkel talán még nem is lenne baj, de az a képzés is, amit ők kapnak...
Az akadémiákon egy az egybe lecserélném az edzői stábot, német, spanyol, holland sőt még horvát angol szakembereket is hoznék, tanítanának azok futballt.
Ha én az MLSZ elnöke lennék:
- Egy NB1-es focista maximum 800 ezer forintot kereshet. Ez az összeg 200 ezer forinttal növekedik, ha EL főtáblára jut, plusz 200 ezerrel, ha BL főtáblára. Na neféljetek, egyből nem lenne annyi légiós.
- Egy magyar profi bajnoki mérkőzésen legalább 5 magyar kéne a pályán legyen. Váltig állítom, hogy van olyan város, ahol azért nem járnak meccsre, mert nem kíváncsiak a légiósokra.
- Az akadémiákon az összes próbajátékra SAJÁT kezűleg küldenék ki embereket.
- A játékosoktól megvont fizetésből rendbe rakatnám a vidéki pályákat, valamint szintén SAJÁT kezűleg küldenék megfigyelőt minden utánpótlás, akárcsak megye kettes ifi meccsre is.
- Egy magyar profi bajnoki meccsen maximum 3 ezer forintot kérhetnek el a belépőért. Azért ne vicceljünk már, ezért a sz.arért, amit látnak, pénzt se kéne elkérni.
Röviden, tömören ennyi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!