Hülye kérdés, de mi van a magyar focival?
Sziasztok!Leírnám észrevételeimet és kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Az NB1-be piszok nehéz bekerülni,megkockáztatom hogy egy Angol gyereknek könnyebb a PL-ig eljutni,mint egy magyarnak az NB1-be.És hát ha megnézzük a 2 bajnokság színvonalát,erősségét...Ez miért van?
A válogatott újra lebőgött.Olyan játékosok vannak a válogatottba,akik tök feleslegesek oda,ráadásul rossz posztra berakva(Lásd:Elek bhv..).Felhozhatna már Egervári is 18-19-20 éves játékosokat,vannak ügyes srácaink.De persze nem,had bizonyítgasson csak mindenki 27 éves koráig,rengeteg olyan van,aki már 23-24 éves,és simán beférne,ráadásul elég jó játékosok,de Egervári a 2009-es kereten aligha változtatott valamit.Husztival mivan?Miért nem lehetne behívni,elfelejteni az egészet?Hatalmas húzóerő lenne.
Az NB1 maga egy hatalmas vicc.Ott vannak ezek a híres magyar akadémiák,de egyedüli csapat ahol nagy szerepet játszik az utánpótlás a felnőtt csapatnál is az az MTK őket elismerem.De a Vidi,Honvéd stb.tele van botlábú nigériai meg portugál játékosokkal,holott az Akadémiákba sok a nagy tehetség,akit nem csak 23 éves kora körül lehetne a keretbe tenni.
Szóval ti,mit gondoltok ezekről,és ez miért van?
Hát az NB1 színvonala tényleg sokat esett ,de ez azért is van mert az ország színvonala is a béka segge alatt pénzügyileg. Nézd meg ahol van pénz van foci. Ennyire egyszerű . Szarból nem lehet várat építeni.. És én az életemben nem számitok már nagy fejlődésre a magyar fociban. PÉNZ=FOCI. Sajnos ez van. Nézd meg oroszokat. Eddig sehol se volt bajnokságuk szinte. Most olajmágnások megveszik csapatokat és Eto,Hulk,Kerzhakov,AKinfeev,Kuranyi féle játékosok rugdossák a golyót... Van lóvé. De itt? Amig ilyen targoncavezető francia 4. osztályból igazolt Coulibaly nyeri a gollövőlistát van egyáltalán értelme valamiről is beszélni???
Másik a válogatott.Egervári kicsit önfejű szerintem is. De Szabika is most lendült bele, eddig Kerzhakov cipőjét pucolta az öltözőben..Szóval Egervári honnan tudhatta volna azt,hogy vezetni fogja a kanadai bajnokságot a németeknél?? sehonnan. AZ ilyen Lipták,Elek,Varga,Gyurcsó féléket el kellene felejteni.. Támadó szekció rendben is van kb. Dzsudzsák--Gera/Hajnal--Rudolf/Koman/Huszti elöl meg Szalai. Meg még kb kapus poszton Bogdán+védelemből Juhász.Rájuk kell építeni és többi posztra az éppen legjobb formában játszókat behívni. Pl hol van Tőzsér?Leandro?Horváth G.? ... Én egy ilyen válogatottat megnéznék: Bogdán--??(Kádár?)--Juhász-Horváth G--Leandro---------Tőzsér--Pintér------Dzsudzsák-Gera-Huszti---Szalai
Kicsit hosszúra sikeredett :D
azért ez nem így megy. a fiatalokat se lehet csak így a mély vízbe dobni. Mind beégnének. Beépíteni kell őket folyamatosan.
De ha nem játszanak a klubcsapataikban akkor ez nem fog működni.
az akadémiáink meg nem olyan jók mint gondolod. lásd a vb bronzos csapatot. Hány lett belőlük nemzetközileg elismert? Hány játszik rendszeresen a csapatában? Hány játszik külföldön?
Csapatként jók voltak, egyénileg nem. Ezért se lett, lesz a többségükből ismert játékos.
Huszti meg ugye azért nincs mert lemondta a válogatottságot. persze vissza lehetne hívni, de nem biztos, hogy jönne.
A helyébe én se jönnék vissza.
"Az NB1-be piszok nehéz bekerülni,megkockáztatom hogy egy Angol gyereknek könnyebb a PL-ig eljutni,mint egy magyarnak az NB1-be."
ez pláne nem igaz. Mindenhol csak a tehetséges fiatalokkal számolnak. MO-n ez kevesebb mint Angliában. Ezért tűnik ez az arány rosszabbnak.
És amúgy kik azok a tehetséges fiatal játékosok akikkel jobb lenne a válogatott?
Az a helyzet, hogy sehogy se lenne jobb a válogatott, se a focink.
tavaly futács lőtt 5 gólt 30 meccsen csatár létére. Mit tudna ő segíteni?
Kovács István tehetséges, de alig van tapasztalata, ráadásul kit raknál ki helyette a kezdőből?
Bódi talán bekerülhetne a keretbe, de koman sokkal jobb nála azon a poszton.
nem lenne velük jobb a csapat.
én behívnám a Boba család tagjait(asszem őket hívta próbajátékra a manchester city)
amúgy nem csak pénz kérdése az egész hanem rossz a szisztéma
már suliban 1. osztályban tesiórákon kéne nézni a kissrácoka mindenhol(még a világ végi falukban is) és a tehetségeket kiválasztani és focizni vinni
ennyi lenne az egész csak az a gond hogy a mostani generációban sok jó játékos lehetne de nem fedezték fel őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!