Egy focista, vagy egy amerikai focista a gyorsabb?
Tudom, hogy hülye kérdés, embere válogatja, de azt érdekesnek tartom, hogy a 40yardot 4.4 alatt csak egy tucat játékos futja, míg pl a brazil ronaldo labdával, nem egyenes vonalon, nem végig teljes erővel futva futott 4.4-et:
http://www.youtube.com/watch?v=fWTgL5yQGoc
1:35 után, juve-real, a félpálya és a tizenhatos vonala 35m, ami kb 40 yard.
oké, nem nulláról indul, de az a pár lépés amit a sprint előtt megtesz szerintem nem sokat szoroz.
meg lehet pár képkocka elveszett, így a valóságban lassabb volt, ezért kérdezem itt mit gondoltok erről.
Nem lehet osszehasonlitani oket igy, miutan az amerikai fociban meg a sima fociban is vannak ugye kulonbozo posztok.
Egy dagadt diszno linebacker-t szerintem a magyar NB2-es kapusok is lefutjak mind. Egy elkapo ugyanakkor el tudom kepzelni hogy gyorsabb a focistak tobbsegenel, miutan az o szerepe abbol all hogy fut.
Ugyanakkor mondjuk egy Cristiano Ronaldora, egy Theo Walcottra vagy egy Aaron Lennon-ra nyugodtan fogadnek barmelyik am focista ellen.
utolso: lennon vagy walcott, sőt tello 40 yardjára kíváncsi lennék.
közbe beírtam youtube-ba, hogy nfl best runs 2012, és ott nézegettem 40 yardokat, amiket lendületből futottak. megnéztem az első hármat ahol sprinteltek végig erőből, és 4.1 - 4.4 mp között voltak.
bale, lennon, a felvételek alapján 3.8 alatt tudják ezt, bár ők a leggyorsabbak között vannak, a három amcsi focistáról meg nem tudok semmit.
labdát vezetve vagy nélküle futni teljesen más kategória.
átlagot tekintve tuti, hogy a focisták a gyorsabbak (eleve már a súlyuk miatt), de mindkét sportban vannak nagyon gyors futók.
De egy falembert nem lehet összehasonlítani szélsővel és egy wide receivert se egy védővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!