Lehet-e achilles-ín szakadás? :S
Tudom, hogy megkésett a válasz, de azért megírom hátha valaki okul belőle és nem a válaszadó tévedését veszi alapul.
Nekem is volt achilles ín szakadásom és pontosan ugyanazt éltem át, amit a kérdező leírt. Igen először volt nagy fájdalom, de később jóval enyhébb lett, mintha csak erősen beütöttem volna. Haza sántikáltam, másnap jobb lett és be sem volt dagadva. Azért elmentem dokihoz, aki azon nyomban meg is műtött.
Mint az előttem szóló írta az Achilles in szakadást lehet érezni!! Nagyon. Tapasztalatból tudom sajnos. De ha valami egyéb trauma miatt szakad, pl ütődés, esés, baleset stb. könnyen össze lehet keverni egy bokaficammal, vagy zúzódással.( van amúgy egy jellegzetes csattanó hangja a szakadásnak.De ki figyel arra pl foci közben...) Viszont hozzáértő ember pl. orvos, gyúró, masszőr azonnal megérzi, hogy mi a probléma. Nekem az orvos kb fél perc vizsgálat, tapogatás után megmondta. A röntgen és az ultrahang csak ellenőrzésnek kellett (meg a más sérülés kizárása miatt.Motoros baleset volt)
Szakadásnál nem dagad be, és járkálni is tud az illető, persze könnyek között és teletalpal vagy sarkon. A lábujjhegyre emelkedés kivitelezhetetlen.
Elméletileg műtét nélkül is gyógyulhat, de a sebészek esküsznek a szikére. Műtét nélkül az egyébként is hosszadalmas gyógyulás még hosszabb és fájdalmasabb, és akár maradandó károsodás is lehet belőle.Se futni se emelni nem tud többet rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!