Elülső keresztszalag szakadás után sport?! (lent)
Köszi a válaszokat!
Hát a technikán ha azt érted h honnan szedték az 'új' szalagot akkor a patella ínas műtét lesz a válasz.
lehet utána sportolni de ez nem játék! az eslő válaszolóra ne halgass mert valószínű ha még eccer elszakad akkor örökre lemondhatsz az olyan sportokról amikben keresztmozgások vannak!
engem 7 hónapja műtöttek ugyanezzel
lényeg hogy most fél évig nagyon sok pihenés SEMMI MEGERŐLTETÉS és próbálkozás
ha nem akarod hogy nagyon ketapadjanak az izamid akkor csináld naponta azt hogy fekvés közben feszíted majd ellazítoda combizmodat
hat hónap utána menj vissza orvoshoz megmutatni és utána KIZÁRÓLAG térdrögzítővel mehet a sport! de nem lehet egyből belecsapni a lecsóba mert az izmaid totál eltűnnek a lábadról a sok fekvés miatt azokat vissza kell építeni FUTÁSSAL
ennek az oka hogy a szalagod sosem lesz az igazi és a lényeg hogy MINÉL TÖBBET TRATSON az izom és minél KEVESEBBET a szalag
nagyjából erről fog ez szólni
én személy szerint valószínű nem mek vissza focizni(én is rendszeresen fociztam)
boxolni kezdek gyúrni és valszeg kosarazni
Köszi szépen a válaszokat!
Én nembírom ki foci nélkül szóval vállalnom kell a kockázatot is, persze a megfelelő rehabilitáció után. Nagyon remélem h jólfognak menni a dolgok, szorítsatok! :D
Szia! én vagyok a kérdező...
Ugye nekem már lassan 1 éves az új szalagom. Te azt mondod h nem pótolták neked. Én 1 évig ugy fociztam h nem volt keresztszalagom csak tropára ment a térdemben a porc, és leis vált ami után észrevették h 1 éve elszakadt a keresztszalagom és akkor tavaly megműtöttek. Sztem a pótlással jobban jársz én nem panaszkodhatok a térdemre kisebb fájdalmakon kívül. Focizok is már, bár ne azt gondold h egyesületszinten, csak amatőrszinten heti 4-5 órát. A folyamatos edzést nemtudom h bírná. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!