Hogyan fejlesszem a reflexeim?
Én anno amikor teniszeztem egy érdekes játékkal fejlesztettem a reflexemet. Kell hozzá egy partner és egy kis labda (amit pl meg tudsz fogni egy kézzel is, teniszlabda mondjuk)
Állj háttal a másiknak (közel hozzá), aki egy jelzésre elengedi a labdát, meg kell fordulnod és el kell kapnod mielőtt földet érne. Szerintem tudna segíteni neked is
Én futsalkapus vagyok.
Ami fontos: jó kijövetel. Ha túl hamar jössz ki a kapuból, átemelik feletted a labdát vagy passz után az ellenfélnek már csak az üres kapuba kell gurítania. Ha túl későn, akkor nem tudod zárni a szöget, így könnyen belőhetik a hosszúba a labdát, illetve megelőzhetnek.
A jó reflexek is fontosak. Meg kell tanulni lábbal is védeni, ha eddig ezt nem tetted, mert igen sok lövés laposan megy, és jóval közelebbről, mint a nagy kapun. Védők irányítása igen fontos, és ne feledd: kispályán nincs les!
Néhány fejlesztő gyakorlat reflexekhez: kislabdát kezedből kiejted, majd ugyanazzal a kézzel megpróbálod a levegőben elkapni. Vagy van az a gyakorlat, amikor egy előtted álló játékos mindkét kezében labdát tart, és az egyiket ejti csak el, és azt kell még a levegőben elkapni. Vagy esetleg többször lőhetnek közelről rád, és mindegyiket próbáld kivédeni.
Ezek jutottak eszembe.
Én NB2-ben vagyok kézilabdakapus...
Én azt szoktam csinálni, hogy fogok egy teniszlabdát kb. 2,5 méterről csukott szemmel nekidobom a falnak és amint meghallom, hogy a labda pattant a falon kinyitom a szemem és elkapom... Ebből naponta csinálj 100-at... Kézikapuban még a ruganyosság is nagyon fontos... Nem elég ha jók a reflexeid a gyorsaságodat is nagyon felkell turbózni... Kézikapuban a szöget sokkal könnyebb zárni... Ja és meccs közben gyakran érinsd meg a kapufát, hogy tudd éppen hol állsz, sokkal jobban tudsz majd tajékozódni és esetenként kilépni... Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!