Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Hogyan fejlesszem a reflexeim?

Hogyan fejlesszem a reflexeim?

Figyelt kérdés
Focikapus vagyok, korábban felnőtt kapura védtem, ám mostanában gyakran kényszerülök kézikapura védeni. Azt tudom, hogy ott inkább az a jó kapus, aki jó reflexekkel rendelkezik. Mit tegyek? Ott is jó szeretnék lenni, mint nagykapura.

2012. júl. 1. 09:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Én anno amikor teniszeztem egy érdekes játékkal fejlesztettem a reflexemet. Kell hozzá egy partner és egy kis labda (amit pl meg tudsz fogni egy kézzel is, teniszlabda mondjuk)

Állj háttal a másiknak (közel hozzá), aki egy jelzésre elengedi a labdát, meg kell fordulnod és el kell kapnod mielőtt földet érne. Szerintem tudna segíteni neked is

2012. júl. 1. 10:04
 2/5 anonim ***** válasza:

Én futsalkapus vagyok.

Ami fontos: jó kijövetel. Ha túl hamar jössz ki a kapuból, átemelik feletted a labdát vagy passz után az ellenfélnek már csak az üres kapuba kell gurítania. Ha túl későn, akkor nem tudod zárni a szöget, így könnyen belőhetik a hosszúba a labdát, illetve megelőzhetnek.

A jó reflexek is fontosak. Meg kell tanulni lábbal is védeni, ha eddig ezt nem tetted, mert igen sok lövés laposan megy, és jóval közelebbről, mint a nagy kapun. Védők irányítása igen fontos, és ne feledd: kispályán nincs les!

Néhány fejlesztő gyakorlat reflexekhez: kislabdát kezedből kiejted, majd ugyanazzal a kézzel megpróbálod a levegőben elkapni. Vagy van az a gyakorlat, amikor egy előtted álló játékos mindkét kezében labdát tart, és az egyiket ejti csak el, és azt kell még a levegőben elkapni. Vagy esetleg többször lőhetnek közelről rád, és mindegyiket próbáld kivédeni.

Ezek jutottak eszembe.

2012. júl. 2. 11:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek!
2012. júl. 2. 14:24
 4/5 Goalkeeper15 válasza:

Én NB2-ben vagyok kézilabdakapus...

Én azt szoktam csinálni, hogy fogok egy teniszlabdát kb. 2,5 méterről csukott szemmel nekidobom a falnak és amint meghallom, hogy a labda pattant a falon kinyitom a szemem és elkapom... Ebből naponta csinálj 100-at... Kézikapuban még a ruganyosság is nagyon fontos... Nem elég ha jók a reflexeid a gyorsaságodat is nagyon felkell turbózni... Kézikapuban a szöget sokkal könnyebb zárni... Ja és meccs közben gyakran érinsd meg a kapufát, hogy tudd éppen hol állsz, sokkal jobban tudsz majd tajékozódni és esetenként kilépni... Sok sikert!

2014. máj. 3. 13:14
 5/5 anonim válasza:
Szia! Én kézikapus vagyok, és úgy fejlesztettem, hogy kb. 1 méterre áltam a faltól, csukott szemmel rádobtam így akárhová érkezhetett volna, és amikot a pattanást hallottam szem kinyit és megpróbáltam elkapni.
2018. okt. 3. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!