Milyen a jó középpályás? Mennyi idő van a gondolkodásra a pályán?
Am az érdekelne hogy mit csinál egy jó középpályás. mennyi cselt kell tudnia, futnia, meg ilyenek. am meg érdeklődés képpen:
mennyi a gondolkodási idő, és a reakcióidő az mennyi. ugy átlagba. ha játszotok, akkor nektek mennyi... (sac/kb)
Hát figyelj. Ez egy összetett dolog. Mert a balfutó, ami volt régen C.Ronaldo, neki fel kellett érnie a támadásra is, sőt hátra is kellett érnie mindig. Szóval, rengeteget kell futni.
Cselt, nem hiszem, hogy tudnia kéne. Eltologatják, teszik lyukba, vagy indítsák a csatárokat, vagy kicsit passzolgatnak a védőkkel, hogy ők se unatkozzanak.
Gondolkodás idő, mindig 1-2 ms. Nem lehet teketóriázni, hogy most "bélaa", vagy "sanyi", áá melyik a jobb barátom, nem is tudom kinek adjam. Ez nem úgy megy, tenni kell befele, hagyj fussanak a csatárok.
Én speciel csatár vagyok, de én tolom elfele, vagy ha van reflektor fény, akkor cselezgetek, ilyen trükkökre gondolok. De van amikor lépni kell, mert a védő bemorcosodik, akkor vagy lábad rugja, vagy megáll egy helyben, és nem mozdul.
Szóval a lényeg a középpályásnak: sok futás, sok passz, hátul-elől eredményesnek kell lennie, jól látni a pályán.
Ennyi :)
Messinek jó a csapata. Cr-nek nem a legjobb, nem nagyon passzolnak.
Figyelj, Ronaldo tnap egy db cselt nem csinált. Alig önzőzött, s ezért nem ő az aranylabdás. Ha cselezne, megmutatná az erekjéit aranylabdás lehetne, de így nem lesz.
Messit tedd ki a kukába, majd a szemetes elviszi.
nem kell cseleket csinálni, mert ha középen elveszted a labdát akkor abból komoly gond lehet.
A pontosság a legfontosabb. A legjobb belső kp-k 90% körüli pontossággal passzolnak 1-1 meccsen. Persze ezek nagy része rövid passz.
Futni persze kell, meccstől és ellenféltől függ hogy mennyit. Persze egy szélsőhöz képest a belső kp-k kevesebbet futnak ill kevésbé számít a gyorsaság.
A reakció időnek minden poszton jónak kell lennie.
Azon a poszton pedig különösen, mert nem szabad tartogatni a labdát hanem járatni kellene.
Legyél nyugodt és mindig lásd, hogy mi folyik körülötted és a pálya egészén.
Amúgy én ugyanezen a poszton játszottam a fradi utánpótlásban, sajnos 17 éves koromtól kezdve nem jöttek össze a dolgok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!