Messi idén 52 gólt szerzett, ebből kettőt (! ) a tizenhatoson kívül, azokat is 20-25 méterről. Hát nem disznóság ez, kéremszépen?
"Sonata igen nem lövöldöz annyit mint C.Ronaldo, és nem is lőtt annyi gólt mint C.Ronaldo. Erről ennyit."
Egy gól az egyik vagy éppen a másik javára igazán lényegtelen...Hiába rúg Ronaldo a bajnokságban 8 meccsen is mesterhármast, semmit nem jelent. Messi nem érte el az 1,00-s átlagot sem a meccs/gól arányban, mégis bajnok lett a Barcelona...
Kettőböl semmi de próbálkozásnak nem rossz. Arsenal Drukker vagyok, és Thierry Henry 'Fan' vagyok. Na de mindegy. Az szép kifogás hogy Ronaldo az tulsó 3 meccsen lőtt 134 gólt, kérdezem én mit számít hogy mikor? Messi is rúghatott volna annyit, mert kiszolgálásból nincs hiány, ( Xavi, Iniesta) ami egyébként a Margitnál nincs meg, ugyanis nem éppen az összjáték az erősségük, főleg Ronaldot nézve. El Clasico: Nem tudom mennyi értelme van felhozni 2 (4) meccset, köztudott hogy Ronaldonak valamiért ( nem értem én sem) nem megy a Barcelona ellen,de ha már 'nagy csapatok elleni tudás'ról van szó ne felejtsük a Manchesterben töltött idejét, ott amíg Messi egy Valenciával,Villarreallal, Atl.Madriddal küzdött meg addig Ronaldo Chelsea,Arsenal,Liverpool. (Manchesterben sem ment neki a Barca ellen, sztem a mumusa) Aztán a válogatott. Igen mindenki felhozza , és nem véletlen. Tudniillik Xavi és Iniesta (igen őket is mindig felhozzák, de nem is csoda a világ 2 'legjobb' irányítója.) éshát Messikének egyből nem is megy a játék. Micsoda véletlen ugye.. Lehet arra fogni hogy szar az Argentin válogatott, de akkor fogjuk Ronaldo pártját is azzal, hogy szar a Real Madrid. Igy fair nem? De. A szinészkedést pedig diret hoztam fel, a sok elvakult Barcásnak, hogy az ő messikéjük nem dobálja magát, ő a legjobb stb.. nem a francot nem. Ráadásul egy sz*r Costa Rica ellen hát gratulálok. Az ugye köztudott hogy Ronaldo dobálja magát, nem is tagadom, de erre meg csak annyit mondok hogy én is ezt csinálnám ha így tudnék szabadot lőni. Az aranylabdáról pedig: Igen persze hogy ő fogja mivel megnyerték a Bl-t. Mostanában ez a szokás hogy a BL győztesnek adjuk. Én pedig ezt nem hoztam volna fel a helyedben, mert gonolom mindenki belátja hogy az a bizonyos 2. aranylabda Xavié.
Végül: Nem elvakult Ronaldo fan vagyok, és nem őt akarom isteníteni, hanem Messikét viszahozni a földre mivel nagyon el vannak szállva egyes emberek vele. Korántsem olyan jó mint mondják. Vettelhez tudnám hasonlitani bekerült a világ legjobb csapatába, (ez mjuk tart még 2-3 évig max) aztán a világ 2 legjobb irányítója mögött rugott 31 gólt.. De megnézném Messikét ha mondjuk a Chelseabe születik bele, és mit kezdene a fajin kis Angol védőkkel akik a Birminghamben, Hullban vagy Stokeban vannak.
Nem kifogásként írtam Ronaldo góljait az utolsó fordulókban (noname csapatok ellen) mert tény hogy azokat a gólokat megrúgta de azért azt tegyük hozzá hogy azon túl hogy a gólkirályi címet végül ezekkel szerezte meg túl sok jelentőségük nem volt. Míg Messinek a szezon végén már nem ment a játék a bajnokságban egyszerűen képtelen volt gólt rúgni. Xavi, Iniesta. Két, szerintem világklasszis játékos és tény hogy ez a Barcelona velük és Messivel a kerek. Velük jön ki a világ jelenlegi (szerintem) legjobb csapata. Messi adott a bajnokságban 18 gólpasszt ami egy támadótól szerintem nagyon szép teljesítmény. De azt szerintem hülyeség állítani hogy Messit ki kell szolgálni. Mivel góljai nagy részét úgy szerzi hogy miután kap egy labdát kicselez 2-3 védőt és utána vágja be. A spanyol bajnokságban mi más nem adhatna tisztább képet arról hogy kettejük közül ki a jobb mint egy El Classico? Idén volt ebből 5. De ezeken a meccseken egy zsenit lehetett a pályán látni. És az nem Ronaldo volt. Manchesterben tény hogy már Ronaldo bizonyított. Messi még nem. (remélem nem is fog :)) De az is tény hogy a Barca az utóbbi években mindig kapott a Bl-ben angol csapatot. Sőt ha jól emlékszek már játszott mind a három "naggyal". (Chelsea, Mu, Arsenal) Az Arsenal ellen pl. szerzett négy gólt !egy! meccsen. És szerintem a többi Arsenal elleni meccsen sem vallot úgymond szégyent... Vagy említhetném a legutóbbi angol csapat elleni meccsét is. Ki más ha nem épp az aktuális angol bajnok kemény védői kapcsolhatnák ki Messit. Az is tény hogy nekik sem sikerült, sőt nem sok közük volt az egész meccsez. És ezt nem mint Barca drukker írom. De felhozhatnám a 2009-es szintén Mu elleni meccset is. (Messi szintén gólt szerzett) Szóval az általad említett angol csapatok ellen is bizonyított már. Az meg szerintem hülyeség amit sokan állítanak hogy Messit elnyomnák az angol bajnokságban. Szerintem őt sokkal nehezebb elnyomni mint Ronaldot mert ő nem dobálja magát a szabadrúgások miatt amikor megborítják hanem inkább tovább próbál menni akkor is ha már hátulról ketten taposnak a sarkán. Színészkedés. Erről is megvan a véleményem. Messi játékában (ellentétben Ronaldoéval) ALAPVETŐEN nincs benne a színészkedés. Ő is dobta már fel magát (melyik focista nem?) de tőle ezt nem láthatjuk minden meccsen vagy második meccsen.
Az aranylabdát szerintem mind a ketten megérdemelték volna tavaly. Nem tudom, ezek szerint a vébé nem sokat nyomott a latba, mivel ha mégis olyan nagy jelentősége lenne akkor tényleg Xavié kellet volna hogy legyen. De Messi a tavalyi 47 góljával a klubcsapatában kimagaslott.
A Vettelhez hasonlítás szerintem vicces mert Messi nem egy évig nyújtott kimagaslót hanem már több mint három éve meghatározó személye a Barcának.
Az angol csapatokról meg a fajin angol védőkről meg már írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!