Most kezdtem kosarazni, milyen gyakorlatokkal (labda nélküliek) fejleszthetem magam ebben a sportban?
nyilván minden területen kell fejlesztened magad valamennyire, de attól függ, hogy milyen poszton játszol.
ha viszonylag alacsony vagy, irányító/dobóhátvéd poszton, akkor a gyorsaság, a gyors indulás/megállás, gyors irányváltások, és a hosszútávfutás. nem árt persze egy kis izom se, és baromi jól kell kintről dobnod. ahogy megyünk feljebb a magasságban, annál hangsúlyosabb a testi erő fejlesztése, háttérbe szorítva a gyorsaságot, de mint mondtam, mindegyikre kell fordítanod valamennyit. ezen kívül fontos, hogy ruganyos legyél, és igazából semelyik poszton sem árt, ha tudsz labdát vezetni illetve középtávolról biztosan dobsz.
itt van doboedzes terv es air alert(ugroprogram), ami noveli a detentad
185 cm-vel egy hatved vagy iranyito posztot megkaphatsz:)
Hát, lány létemre nem tudom mennyire tudok segíteni. Én mikor elkezdem egyesületnél kosarazni, az állóképességemet kellett fejlesztenem (magamtól, eljártam futni) és a dobóképességem (sok-sok gyakorlás, bár ez labdával). Szerintem nagyjából ennyi.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!