Kosárlabdához gyorsabb kezeket és jobb labdakezelést melyik labda gyakorlatokkal tudnám fejleszteni?
az a helyzet, hogy esőben és télen nagyon beszorulunk a terembe...youtub-on néztem videókat de sok feladatot feleslegesnek találtam...meg könnyűnek.
ha lehetne akkor olyanokat írjatok/linkeljetek amit 1 kisebb folyosón(pince kb 10-12m hosszú) vagy egy kisebb garázsban tudnék gyakorolni kb2x3m...
Kedves Nagy DK!
Nem tudom te hogy vagy vele, de szted ha még a magyar bajnokságban szereplő játékosok sem tudják azokat a cseleket - amelyeket az általad írt NBA játékosok használnak - hatékonyan alkalmazni, akkor szted a kérdést feltevő tudná (elnézést a kérdezőtől, ezzel nem megbántani szerettem volna)?
Oké, én is meg tudok csinálni egy crossover, de nyilván nem úgy mint Iverson, és így pedig semmi értelme sincsen.
Nem tudom, hogy a kérdező a kosárlabdát milyen szinten űzi, mert ez is fontos lenne, és nyilván az is, hogy aki gyakorlás közben vele szemben védekezik ő milyen képességű. Célszerűbb vki olyat választani aki jó ezen a területen (védekezésben) és úgy jobban lehet fejlődni :)
Kedves Balázs!
Legközelebb mehet egybe is, nem kell elválasztanod :D
Komolyra fordítva a szót, nehogy azt mondd már, hogy a magyar csapatok irányítói közül egyik sem képes hát mögötti, láb közötti stb... cselekre. Márpedig nincsenek azok a crossoverek túlkombinálva, talán Crawfordé igényel rengeteg időt, amíg helyesen elsajátítod. Az ok amiatt nem igazán lehet látni ilyen megmozdulásokat, hogy itt a csapatjáték dominál, az egyéni megmozdulásokra sokkal kevesebb hangsúlyt helyeznek.
Azzal semmi baj, ha valaki nem tud úgy cselezni, mint Iverson. Úgy talán nem is lehet. De, ne felejtsd el, hogy ő az NBA-ben játszott. A kedves kérdező feltehetőleg nem akar a tengerentúlon pattogtatni. Hazánkban nincsenek olyan védők, mint USA-ban, így nem is kell olyan precízen megtanulni a mozdulatokat. Remélem érted, magasabb színvonalon igényesebb cseleket kell felmutatni, ha a védő mellett el akarsz jutni, míg itt kevésbé.
És én sem azt mondtam a kérdezőnek, hogy addig nehogy pályára lépj, amíg Chris Paul-i magasságokba nem törsz, csak gyakoroljon, és biztos ügyesebb lesz sokkal, amit majd tud is kamatoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!