Hogyan osszam be az edzést?
(pl: 20perc futás,20 perc bicikli és utána edzés..
itt edzés helyett erősítést akartam.
30 perc futás 30 perc bicikli félóra séta 30 perc edzés
este ugyanez.(mindennap más izomcsoportra eddz)
1.nek szerintem is igaza van. :D
Annyit tennék hozzá, hogy futásnál és biciklizésnél az adott időhöz amit megszabsz magadnak, ahhoz szabj meg magadnak egy távot amit meg akarsz tenni és ezt a távot minden héttel növelheted persze az idő ugyanannyi maradjon. :D Ettől az erőnléted rengeteget fejlődik, a kilók hamar eltűnnek, stb.
(Én ha nem tudtam teljesíteni a feladatot amit arra a napra kijelöltem "megbüntettem magam" :P Persze nem mazochista módon csak valami apróság :).
Reggelre az aerob edzést (futás, bicikli) és estére az erősítő edzést. Nem kell keverni őket!
Ha direkt napi 2-szer akarsz edzeni, akkor ez a legjobb beosztás.
Nem tudom, hogy heti hány napot tervezel edzeni, könnyen túledzés lehet a vége. Szerintem min. 2 pihenőnapod legyen hetente!
Minek 2x edzeni? Elég lenne napi 1x korrektül edzeni, sőt, ha napi 1x normálisan edzel, nem lesz erőd a második edzésre...
1 nap erősítő
2 nap aerob
3 nap erősítő
4 nap pihenő
5 nap aerob
6 nap erősítő
7 nap pihenő
Ha mindenképpen kell a 2 aerob
am legideálisabb az lenne, ha 1 aerob napod lenne 3 erősítővel. 1 napos szünetekkel.
ZoHaN válasza:
Az izomrostok edzés közben szétszakadnak, majd, hogy a szervezet ezt kompenzálja az izmok regenerálódnak és az izomrostok megvastagodnak. Ezért izmosodsz, ha edzel. Fogyásnál az aerob edzés (futás, bicikli, stb.) sok energiát éget el, ezért a szervezet energiatartalékait célozza meg, így fogysz.
A regenerálódáshoz pedig 48 óra szükséges, ezért ajánlom, hogy minden második nap pihenj. De jobb lenne talán, ha egyik nap erősítenél, másik nap aeroboznál. (Már azt hiszem írták.)
UI: 3ik voltam. x]
És amit a célokról írtam, azt csak mértékkel és fokozatosan. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!