Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Hogyan osszam be az edzést?

Hogyan osszam be az edzést?

Figyelt kérdés
Naponta 2x szeretnék edzeni reggel és este 2-2 óra. Hogyan érdemes ezt beosztani?Futni,biciklizni és erősíteni szeretnék. Az erőnlétemet szeretném növelni és leadni a plussz kilókat. Van jelentősége annak, hogy milyen sorrendben végzem ezeket? (pl: 20perc futás,20 perc bicikli és utána edzés...vagy pont fordítva?)
2011. jan. 14. 19:44
 1/8 A kérdező kommentje:

(pl: 20perc futás,20 perc bicikli és utána edzés..

itt edzés helyett erősítést akartam.

2011. jan. 14. 19:48
 2/8 anonim ***** válasza:

30 perc futás 30 perc bicikli félóra séta 30 perc edzés

este ugyanez.(mindennap más izomcsoportra eddz)

2011. jan. 14. 20:12
 3/8 anonim válasza:

1.nek szerintem is igaza van. :D

Annyit tennék hozzá, hogy futásnál és biciklizésnél az adott időhöz amit megszabsz magadnak, ahhoz szabj meg magadnak egy távot amit meg akarsz tenni és ezt a távot minden héttel növelheted persze az idő ugyanannyi maradjon. :D Ettől az erőnléted rengeteget fejlődik, a kilók hamar eltűnnek, stb.

(Én ha nem tudtam teljesíteni a feladatot amit arra a napra kijelöltem "megbüntettem magam" :P Persze nem mazochista módon csak valami apróság :).

2011. jan. 14. 20:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Azért reális erőnlétednek megfelelő célokat tűzz ki!
2011. jan. 14. 20:45
 5/8 anonim ***** válasza:

Reggelre az aerob edzést (futás, bicikli) és estére az erősítő edzést. Nem kell keverni őket!

Ha direkt napi 2-szer akarsz edzeni, akkor ez a legjobb beosztás.

Nem tudom, hogy heti hány napot tervezel edzeni, könnyen túledzés lehet a vége. Szerintem min. 2 pihenőnapod legyen hetente!

2011. jan. 14. 23:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Minek 2x edzeni? Elég lenne napi 1x korrektül edzeni, sőt, ha napi 1x normálisan edzel, nem lesz erőd a második edzésre...

1 nap erősítő

2 nap aerob

3 nap erősítő

4 nap pihenő

5 nap aerob

6 nap erősítő

7 nap pihenő

Ha mindenképpen kell a 2 aerob

am legideálisabb az lenne, ha 1 aerob napod lenne 3 erősítővel. 1 napos szünetekkel.

2011. jan. 15. 03:26
 7/8 anonim válasza:

ZoHaN válasza:

Az izomrostok edzés közben szétszakadnak, majd, hogy a szervezet ezt kompenzálja az izmok regenerálódnak és az izomrostok megvastagodnak. Ezért izmosodsz, ha edzel. Fogyásnál az aerob edzés (futás, bicikli, stb.) sok energiát éget el, ezért a szervezet energiatartalékait célozza meg, így fogysz.

A regenerálódáshoz pedig 48 óra szükséges, ezért ajánlom, hogy minden második nap pihenj. De jobb lenne talán, ha egyik nap erősítenél, másik nap aeroboznál. (Már azt hiszem írták.)

UI: 3ik voltam. x]

És amit a célokról írtam, azt csak mértékkel és fokozatosan. :D

2011. jan. 15. 14:43
 8/8 anonim válasza:
vagyis úgy 3ik ha téged is válaszolónak számítalak. xD
2011. jan. 15. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!