A kapusnak miért van megkülönböztető színe?
Bizonytalanságot okoz a nézőben, hogy melyik csapatnak melyik a kapuja, mert a kapus mindig markánsan eltérő színt visel az összes többi játékostól.
Én megértem, hogy fanatikus nézők arcról felismerik a kapus személyét és ennélfogva a csapatot, de én és a hozzám hasonló laikus nézők nem.
Konkrétan csak abból tudok következtetni a térfelekre, hogy nézem a mez színét és hogy ki melyik irányba támad.
Nem lenne jobb ha a kapus is a csapattársak mezét viselné? Ha annyira meg akarják különböztetni, akkor legyen a mezen csíkban egy eltérő szín vagy valami, de ne telibe az egész mez legyen eltérve a többi játékosétól. Ugye a többi poziciót (középjátékos, csatár, védő, stb.) nem különböztetik meg és márcsak emiatt is értelmetlennek tartom az egészet.
Rajtad kívül senkit nem hallottam volna még panaszkodni ezen.
A kapus a saját büntetőterületen érintheti a labdát kézzel, az eltérő mez meg azert kell, hogy a jatekvezető egyértelműen lássa, hogy olyan kezezik, akinek lehet. Egy pörgős szituban esetleg takarásban nem elegendő a csíkos javaslatod
"Nézőként miért kéne érdekelnem a szabály?"
Mert a szabàlyok alapján jatszák a játekot
Anyám.
Igazad van kérdező, hülyeség az egész. Írjál a FIFÁ-nak itt [link] és megreformálhatod a szabályokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!