Valaki meg tudná magyarázni azt a jelenséget, hogy az embereknek miért zuhan automatikusan 50-et az IQ-ja, ha egy labda begurul egy hà hálóba?
Vasárnap este 11, felüvölt egy hangos, feltehetően nem túl intelligens társaság. Mivel sejtem, hogy nem amiatt, mert épp sikerült megvitatniuk a legutóbb elolvasott szépirodalmi könyv tartalmát és mondandóját, megnéztem, hogy beigazolódjon a gyanúm: az a sport megy, ahol emberek azt nézik, hogy más emberek futkosnak egy pályán, ami nagyobb figyelmet kap, mint mondjuk sokszor a betegellátás, és egy labdát kergetnek.
Valaki segítene megmagyarázni nekem, aki “sajnos” ennél kifinomultabb és jóval magasabb intelligenciahányadossal jött világra, miért kell hirtelen ostobábbnak lenni, mint alapjáraton, és megőrülni?
Arról nem is beszélve, hogy a megmaradt 40 agysejtet az alkohol nevű méreg tovább pusztítja.
Ha intelligens lennél, tudnád, hogy az intelligenciaára nem igazán lehet a focihoz való viszonyból, illetve érzelmi reakciókból következtetni ;)
Abból sem, hogy valaki iszik-e alkoholt...
Kérdező, te az a fajta kisujjeltartós intellektüell vagy, akit emiatt (teljesen jogosan) kiközösítettek mindenhonnan?
Engem sem különösebben érdekel a foci, és hozzád hasonlóan én sem értem, hogy mi izgalmas van egy sport nézésében (akármelyik sportra igaz ez), de együtt tudok érezni a csapattal és a szurkolókkal, és örülök neki, hogy ők örülnek.
Kérdező!
Eltekintek attól, hogy összemostad az öröm és a boldogság fogalmait - bár egy ilyen magas lovon ülő intellektüeltől ilyen hibára nem számítottam. Sebaj, lapozzunk. Mindenki tévedhet.
"Aki pedig egy kapuba rúgott labdától eufórikus állapotba kerül, inkább a (finoman szólva) “nem túl intelligens” csapatba tartozik."
Erre is tudnál kérlek hivatkozni "több kutatást"?
Roppantul érdekelne, mivel úgy tűnik, akkor igen sok IQ teszt megbízhatóságát kell megkérdőjelezni.
Töltöttem ki MAWI-t, Ravent, Eysenck-13-at, OTIS I-II-t, MENSA-t (hirtelen ezek jutnak eszembe), és mindegyik konzisztens eredményt adott.
Nem fogom leírni mennyit, csak annyit, hogy a normál eloszlás átlaga plusz két és három szórástartomány határa közti/környéki eredmények jöttek ki következetesen (nyilván nagyratörő intellektüelként, és az intelligencia ismerőjeként pontosan tudod ez mit jelent).
Szóval nagyon kíváncsi lennék arra a tanulmányra, ami rávilágít, hogy az országod egyik sportcsapatának nívós kontinensviadalon aratott utolsó pillanatos győzelmére adott érzelmi válaszreakció viselkedéses manifesztációja miért méri jobban az intelligenciát, mint az intelligenciatesztek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!