Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Szerintetek mit csináljak ha...

Kovipetya kérdése:

Szerintetek mit csináljak ha egyszerűen nem megy a futás?

Figyelt kérdés
14 éves 185cm magas és 100kg vagyok. Az lenne a problémám, hogy egyszerűen nem tudok futni. Elkezdek kocogni és már 100 méter után egyszerűen elfáradok. Van valami tippetek, hogy mit kéne tennem? Valami légzési technika, vagy futási technika vagy esetleg bemelegítési? Ezt azért a labdajátékokhoz írtam, mert el szeretnék kezdeni focizni csapatba. Már fociztam csapatba, csak azért léptem ki mert nem bírtam a futást. Szóval mit kell tennem, hogy meg edződjek futási szinten? Vagyis, hogy bírjam a focit.
2010. okt. 16. 13:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Üdv.

-Soha ne fuss teli talppal, tehát ~lábujjhegyen kell futni.

-Az orrodon vedd a levegőt, szádon ki.

-A tüdőkapacitásod növelni kell, azért nem bírod. Ezt tudod fejleszteni lépcsőzés illetve iram futásokkal.(sprint)

focihoz pedig sok sikert, fejlődést kívánok.

2010. okt. 16. 13:52
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

hol? kérdésre -ban,-ban, hová? kérdésre -ba, -be ragokat használj. Javaslom, hogy a foci mellett a nyelvtan tankönyved is olvasgasd néha, nem csesztetésből mondom.

Az a 100 kiló elég sok, szerintem előbb biciklizzél, az kevésbé terheli meg a térdeket, és hetekkel később kezdd el beiktatni a futást.

2010. okt. 16. 13:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj úgy futni, hogy pár lépést futsz, aztán sétálsz. Pár lépést futsz, aztán sétálsz. Az arányokat azért nem írom, mert te érzed úgyis. Lehet hogy 10 lépés futás, fél perc séta az optimális az elején.

Azt hallottam, hogy miután futottál, és sétálsz, a tested még egy ideig égeti a kalóriákat, szóval dolgozik. Ne akarj mindenáron sokat futni egyszerre, mert sokkal jobb, ha fél órát-egy órát mozogsz, minthogy 100 méter után hazamenj.

Ha van kedved, kipróbálhatnád a biciklizést is. Az is nagyon jól növeli az állóképességet+fogyaszt.

2010. okt. 16. 13:59
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

próbáld ki ezt

2010. okt. 16. 14:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Megnéztem azt a linket amit mutattál és a kommenteket olvasva jónak tűnik. Hétfőtől kezdem is! Még egyszer köszönöm!
2010. okt. 16. 14:59
 6/7 anonim ***** válasza:

1 perc futás, 1 perc séta. ameddig meg nem erősödsz.

az én röpke 175cm/85 kg-ommal is megy.

nem az a lényg, h rohanj, ahogy bírsz, hanerm tényleg csak koccnaj a földhoz lassú tempóban. szóval ne gyalogolj, de ne is fuss.

menni fog. és ne add fel, ha fulladsz egy kicsit akkor is menj, gondolj a célodra, különben sosem tágul ki eléggé a tüdőd, ha nem feszegeted a határokat.

2010. okt. 16. 15:25
 7/7 A kérdező kommentje:
rendben, köszi. régebben az volt a problémám, hogy nem voltam elég kitartó. többek közt azért is hagytam abba a focit. de ha megtanulnék futni akkor elkezdeném ismét a focit.
2010. okt. 16. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!