Szerintetek mit csináljak ha egyszerűen nem megy a futás?
Üdv.
-Soha ne fuss teli talppal, tehát ~lábujjhegyen kell futni.
-Az orrodon vedd a levegőt, szádon ki.
-A tüdőkapacitásod növelni kell, azért nem bírod. Ezt tudod fejleszteni lépcsőzés illetve iram futásokkal.(sprint)
focihoz pedig sok sikert, fejlődést kívánok.
hol? kérdésre -ban,-ban, hová? kérdésre -ba, -be ragokat használj. Javaslom, hogy a foci mellett a nyelvtan tankönyved is olvasgasd néha, nem csesztetésből mondom.
Az a 100 kiló elég sok, szerintem előbb biciklizzél, az kevésbé terheli meg a térdeket, és hetekkel később kezdd el beiktatni a futást.
Próbálj úgy futni, hogy pár lépést futsz, aztán sétálsz. Pár lépést futsz, aztán sétálsz. Az arányokat azért nem írom, mert te érzed úgyis. Lehet hogy 10 lépés futás, fél perc séta az optimális az elején.
Azt hallottam, hogy miután futottál, és sétálsz, a tested még egy ideig égeti a kalóriákat, szóval dolgozik. Ne akarj mindenáron sokat futni egyszerre, mert sokkal jobb, ha fél órát-egy órát mozogsz, minthogy 100 méter után hazamenj.
Ha van kedved, kipróbálhatnád a biciklizést is. Az is nagyon jól növeli az állóképességet+fogyaszt.
1 perc futás, 1 perc séta. ameddig meg nem erősödsz.
az én röpke 175cm/85 kg-ommal is megy.
nem az a lényg, h rohanj, ahogy bírsz, hanerm tényleg csak koccnaj a földhoz lassú tempóban. szóval ne gyalogolj, de ne is fuss.
menni fog. és ne add fel, ha fulladsz egy kicsit akkor is menj, gondolj a célodra, különben sosem tágul ki eléggé a tüdőd, ha nem feszegeted a határokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!