Röplabda, keresztszalag-szakadás után?
Még február 5-án szakadt el az oldal- és keresztszalagom. Március 6-án megműtöttek. Saját inas pótlásom volt. Fekvőgipsz 1 hét, térdmerevítő 7 hét, térdrögzítő 4 hét. Intenzív gyógytorna heti 3 alkalom 4 héten, fizioterápia heti 4 alkalommal 6 héten keresztül. Nagyjából 85-90%-nak érzem a térdemet. Az utolsó ortopédiai kontroll augusztus 11-én lesz. Sportorvoshoz augusztus 21-én kell vagy kellene menjek.
Lesz valaha még 100%-os a térdem? Mire számíthatok a visszatérés kapcsán?A klub rehabilitációs edzőjével megkezdhető a munka szerintetek augusztus 14-én vagy mindenképpen várjam meg a sportorvosi vizsgálatot is?
Az öcsém (16) tavaly január 28-án szakadt el két oldal- és az elülső keresztszalagja. Március 21-én megműtötték, szintén saját inas grafftot kapott. Július 7-én kellett menjen a sportorvoshoz, aki ráírta, hogy "nem alkalmas", és adott egy újabb időpontot október 24-re. De még akkor is a "nem alkalmas" lett neki aláhúzva. Végül december 22-én kapta meg a sportorvosit. idén Január 21-én tudott először pályára lépni (kosárlabda).
A röplabdába a felugrás/talajfogás nagyon sok van viszont a hirtelen irányváltásból kevés. De az augusztust irreális elvárásnak tartom.
Most ott tartunk, hogy augusztus 11-e helyett 2 hetet csúszott. Ezáltal a sportorvos augusztus 21-én "nem alkalmasnak" nyilvánított. Miután augusztus 25-én ortopédiailag úgy néz ki, hogy rendben vagyok és rögzítőben sportolhatok, most a sportorvosira várok, mert a klub köti az ebet a karóhoz, hogy anélkül nem is edzhetek. A sportorvos jövő csütörtökön (09.07) jön ki a klubhoz.
Megkaphatom az engedélyt? Mire számíthatok az első edzések, ill. meccsek alatt és után?
Elvileg meg.
A terhelés során majd kiderül mit bír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!