Mik az okai a Fradi gyenge szereplésének?
Tegnap hazai pályán kapott ki egy fél-profi Feröeri csapattól 0:3ra, olyan játékosok ellen akik amúgy civilben dolgoznak.
De tavasszal a bajnokságban is szórták a pontokat, illetve a kupából is kizúgtak.
Ehhez képest még tavaly ősszel az EL csoportban nagyon stabilak voltak, és szinte veretlenül vezették a bajnokságot.
1. Az edző személye. Végre tegnap már menesztették.
2. Végy egy jó kapust… Dibusz potyagólja hajmeresztő volt, vonalkapus amúgy is
3. Elmentek az olyan jó játékosok mint Laidouni, Boli, Uzuni, Tokmac sérült stb…
Inkompetens vezetés, amelyik nem távolította el azt az edzőt időben, aki már tavasszal is bemutatta, hogy a csapatát képtelen a saját szintjére felhozni, 1 fél szezonon keresztül. Nézhetetlen, elképzelés nélküli focit játszott a fradi egész tavasszal, amelyik tulajdonos azt végig tudta nézni úgy, hogy nem baszta ki maximum a szezon végén azt az embert, akinek dolga lett volna gatyába rázni őket, az a felelős.
Ez olyan, mintha lenne egy iskolám, amiben én vagyok a tulajdonos, én jelölöm ki az igazgatót, és veszem fel a tanárokat, vagy hagyom jóvá őket, vagy nevezem ki azt, aki ezt megteszi. Aztán a gyerekek nem csak szarul, képességeiken alul teljesítenek, de közben a tanár le sem szarja az egészet. Én ezt látom, és hónapokig nem teszek ellene semmit, nem távolítom el azokat a tanárokat, akik hagyták, hogy az óráik idáig fajuljanak. Na, ki a felelős?
Amikor a focihoz nem értő oligarchák kerülnek ilyen poziciókba, akkor ilyen a végeredmény is. Pénzt lehet ölni a fociba, és látszata is lesz. "kis pénz, kis foci", ami azt is jelenti, hogy nagyobb pénz, nagyobb foci. Ezt láthattuk is az elmúlt években.
Egyébként jelzem, hogy sem a fradinál, sem más magyar csapatnál nincs kirívóan nagy költségvetés a régióhoz képest, ahhoz képest pl. a Fradi egészen jól szerepelt az utóbbi években. 21-ben a Dinamo Zágráb hasonló pénzből gazdálkodott, mint a Fradi. Nem azzal van a baj, hogy mennyit keresnek a focisták, nem is azzal, hogy mennyit érnek.
Azzal van a baj itthon, hogy az a pénz honnan került oda, hogy került oda.
Az említett Dinamo Zágráb évről-évre szerzi be költségvetésének nagy részét játékosok eladásából, HORVÁT játékosok eladásából, amiket ők nevelnek ki, vagy ők tettek a kirakatba. Hozzászámolva egyéb bevételeiket kijön, hogy pusztán a piacból élnek, nem kell ilyen-olyan módon korrupt lóvét becsatornázni a politikából. És ez meg is látszik. A Fradi csak költ és költ, amikor véletlen eladnak valakit 1 kis haszonnal meg tele a sajtó azzal, hogy mekkora üzletet csináltak. Mekkorát? A Dinamonál nem ritkák a játékosok eladásából 15millió eurónál nagyobb évi profit, levonva a vásárlásokat. A Fradinál nem látni plusszos évet, főleg nem olyat, hogy megközelítené a 10millió eurót az eladás egyetlen évben is, nem, hogy profitban. Hát ennyire száguld a magyar gazdaság a horváthoz képest?
A problémák ott kezdődtek el, hogy a bajnokság jelenlegi erőviszonyai nem természetesen alakultak ki, hanem mesterkéltek. Az ETO-val tudjuk mi történt, a DVSC akkori tulajdonosának bevételeit a politika csúnyán elvette, furcsa módon nem érkeztek oda olyan támogatások, mint pl. a Fehérvárhoz, Felcsúthoz, Kisvárdához, Ferencvároshoz. És nem elég, hogy a politika úgy döntött, hogy nem túl természetes módon kirakatcsapatot hoz létre, nekik több is kellett, 1 nem volt elég. A jelenlegi ország képtelen ennyit eltartani. Nincs néző ennyi, ráadásul milyen elmebeteg vásárol össze milliárdokért zsoldosokat egy faluba? Kinek, annak a 300embernek?
A magyar foci korrupt, nem kicsit. A Fidesz belenyúlt, de nem csak belenyúlt, azonnal akart sikereket. Az sokba kerül, csapatot nem lehet hirtelen építeni, "legendát nem lehet venni". És nem elégedtek meg azzal, ha előre megy a magyar foci, nekik az kellett, hogy az Ő csapataik menjenek előre, és egyszerre 3at akartak lépni, amiből hát, hasraesés van. Szokásos Fidesz megalomán tempo, ahol a hosszútávú érdekek nem számítanak, csak és mindig a rövidtávú érdekeik, hiszen gazdagodni most tudnak, évekkel később kétséges, hogy lesz még hatalmuk hozzá.
Sok mindenben egyetértek az előttem szólókkal, de már meccs közben is úgy éreztem (és most sem látom másképp), hogy szándékos edzőbuktatás történt.
Dibusz gólját pl. csomószor visszanéztem: simán kivédhette volna, ha gyorsabban elvetődik, de csak belenyúlt a labdába. Egy vonalkapus, aki jó a vetődésben, egyszerűen nem hiszem el, hogy nem direkt csinálta (mondjuk ügyes volt, mert engedte be a labdát túl feltűnően). A meccs végi interjúban sem éreztem rajta őszinte szégyenkezést, ha szavakkal el is ismerte a kudarcot.
De sorolhatjuk a többieket is. Civic közbelépése, Sammy Mmae is csinált egy hasonlót, csak ott jobban labdát ért, nem lett belőle tizi, Traoré "csele" a 2. gól előtt, Knoester bénázása. A többi játékos pedig csak egyszerűen nem futott, belerugdalták a labdákat a feröeri védelembe, semmmi akarás nem látszott rajtuk.
Ebben a Fradiban egy rakás válogatott van, Besic és Gojak 30-40-szeres bosnyák válogatott, Traoré 40-szeres Mali válogatott, Dibusz és Botka talán 25-30-nál járhat, Mmae és Abui Fani is 10-15-nél. Egyszerűen nem hiszem el, hogy játékosok, akik nemzeti válogatottakban jó teljesítményt tudnak nyújtani, ennyit tudjanak egy félamatőr társaság ellen. Most akármilyen szezonkezdet is van. Szerintem Csercsaszov is érezte, hogy meg akarják buktatni, behozta az új játékosokat, hátha azok kevésbé utálják, de ez sem segített.
Nincs motiváció. A bajnokságot fixen mindig viszik, bármit csinálnak a pénz mindig jönni fog.
Motiválatlan, csak pémzremenő banánszedőket hoznak, ahelyett, hogy sz akadémiáról lelkes fiatalok érkeznének
Ja persze, "csak pémzremenő banánszedőket hoznak"
Szerinted miért vannak ők itt? Segítek, mert tudásukhoz képest kevesebbe kerülnek, mint magyar, europai megfelelőik.
Ha nem a bőrszíne számítana neked, akkor nem banánoznál, hanem azon gondolkodnál el, hogy a magyar miért nem képes kiszorítani a keretből. Jó okkal, mert bénább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!