Messi pàlyafutàsa mièrt nem kap annyi kritikàt mint Ronaldoè?
Mert Messi szerény és nem hisztizik annyit akkor sem ha épp nem a legjobb helyzetben van.
Ronaldo meg folyton csak sír a földön hemperegve már azért is ha nem kezdő egy meccsen.
Látod, ez érdekes kérdés, mert én meg rengeteg helyen látom, hogy ostorozzák Messit. Kap mindkettőjük rengeteg pozitívat, meg rengeteg negatívat is.
De valahol #1 véleményét osztom, még ha nem is ennyire élesen. Messi és Ronaldo imidzse ég és föld. Ronaldo valóban munkamániás, eléggé narcisztikus, viszont pont emiatt jóval nehezebben viseli a kudarcot (legalább is a külsőleg látható viselkedéses jeleket értve ez alatt). Emiatt Messi többeknek szimpatikusabb, ergo kevesebbet kritizálják. Talán ez az oka...?
Ez szerintem is így van. Az, hogy miért... Érdekes kérdés. Talán a játékosprofiljuk, "személyiségük" miatt. (Azért tettem idézőjeleket, mert ugye valójában egyiküket sem ismerem.) Ronaldo imidzséből nagyon könnyű főként a rosszat látni. Ha valaki nem akarja észrevenni a jó oldalát, nem is fogja. És akkor jönnek a kifogások. Könnyű úgy egy csomó gólt rúgni, ha egy egész csapat játszik alattad!, Nem számít, ha ő egyedül jól teljesít, ha nem megy a csapatnak, az attól még rajta múlik! ...stb.
Messi egy jóval csöndesebb figura, sokkal kevesebbet lehet olvasni róla botrányok, átigazolási pletykák, vagy egyéb finomságokkal kapcsolatban. Ez azoknak, akik csak a felszínt kapargatják, és nem érdekli őket mélyebben a dolog, elég lehet ahhoz, hogy szimpatikusabbnak tartsák Ronaldonál.
Nem tudják, de nem is akarják tudni, hogy Messi is hisztizik ám rendesen, csak nem feltétlenül a pályán. De mi van azzal, amikor a válogatottja szövetségi kapitányának megtiltja egy játékos behívását? Vagy amikor a lecserélése miatt nem hajlandó kezetfogni az edzővel?...
Aztán vannak azok is, akiket ez az egész abszolút nem érdekel, csak azt nézik, hogy mit csinálnak a pályán. Messi játéka szimpatikusabb nekik, és mivel ők örök riválisok, ahol érik, kritizálják Ronaldot.
Én személy szerint a portugál táborát erősítem, mert tetszik, hogy van játékkedve, szenvedélye a pályán. Messinél én csak fapofát meg fanyalgást látok.
De ez persze csak személyes vélemény.
Nekem személy szerint már kisgyerekkorom óta Ronaldo a kedvenc focistám.
Viszont azt el kell ismerni, hogy iszonyatosan nagyképű, és ha elveszít valamit, egyből megy a hiszti.
Messi viszont szerény, és egyszer nem láttuk hisztizni.
Talán ezért... De ez csak találgatás, személyes véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!