Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Ronaldo (brazil) vagy Zidane?

Ronaldo (brazil) vagy Zidane?

Figyelt kérdés
2010. szept. 1. 20:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ronaldo
2010. szept. 1. 20:46
 2/14 anonim ***** válasza:
Zidane
2010. szept. 1. 20:53
 3/14 anonim válasza:
Zidane
2010. szept. 1. 20:53
 4/14 anonim ***** válasza:
Ronaldo
2010. szept. 1. 21:02
 5/14 A kérdező kommentje:

Bővebben?

Amúgy szerintem Ronaldo.

Sosem értettem, hogy lehet őket eleve összehasonlítani... Ronaldo egy isten, mint Pelé vagy Puskás... Zidane is nagyon jó, de nem top 10-es, nem lőtt annyi gólt, lassú volt, gyengébb, nem volt olyan kreatív, csak passzolni, irányítani, labdát kezelni tudott nagyon jól.

2010. szept. 1. 21:08
 6/14 anonim ***** válasza:

"Sosem értettem, hogy lehet őket eleve összehasonlítani..."

Akkor miért teszed te is? Egyáltalán hogy lehet két, teljesen más felfogásban és szerepkörben futballozó játékost összevetni?

2010. szept. 1. 21:29
 7/14 anonim válasza:

Jó, hogy nem lőtt annyi gólt, hiszen Ronaldo csatár, míg Zidane egy középpályás. Meg mi az hogy gyengébb volt? Lehet, hogy Ronaldo izmosabb volt, de neki sokkal több problémája volt a sérülésekkel a pályafutása alatt, mint pl Zidanenak. Sosem volt egy gyors játékos a francia, de ezt mindig kompenzálta a fantasztikus játékával.

" csak passzolni, irányítani, labdát kezelni tudott nagyon jól."

Mi az hogy csak? Ennyi nem elég egy középpályástól? Emellett még gólerősnek is számított, ezt is hozzáveheted. Ezekből a passzokból, ezekből a képességekből rúghatott gólt is Ronaldo, amikor a Real színeiben Zidane felé irányította a labdát. Neki ez volt a feladata. Meg, hogy nem volt annyira kreatív...Zidane a világ egyik legkreatívabb játékosa, nem attól lesz valaki igazán kreatív, hogy 100 biciklicselt megcsinál a labda előtt. Nyilván persze Ronaldo is nagyon kreatív volt, de ilyen téren Zidane is a toppon volt.

Amúgy a maguk posztján szerintem a legjobbakról van szó, összehasonlítani őket igazságtalan.

2010. szept. 2. 01:52
 8/14 A kérdező kommentje:
Persze, de épp azért lett középpályás Zidane, mert sokkal rosszabbak a képességei, mint ami a csatároknak kell. Ha megnézed, egyedül Beckenbauer az, aki nem csatár a nagyok közül, de ő is hihetetlenül gyors volt. Zidane-ban meg semmi kreativitás nem volt szerintem, mármint semmi igazán váratlant nem csinált soha, csak a szokásos apró cseleit tonnaszámra, míg épp Ronaldo az, aki csak kevés cselt csinált, és simán átment az embereken, és olyan váratlan megoldásokat választott, mint Peléék vagy most Messi. Szerintem Zidane inkább Ronaldinhóra vagy C. Ronaldóra hasonlít cselezésben, hogy nagyon technikás volt, sokat cselezett, de nem improvizált, csak ő még nagyon jól is látott a pályán, jó passzokat adott. Szóval nem értem ezt a Zidane-istenítést, például mikor a brazilokat tényleg lefocizta a pályáról, akkor is sokszor előrébb sem jutott a cseleivel, Ronaldót is átesernyőzte, csak hátrafelé... Platini is sokkal kreatívabb volt szerintem a franciák közül. Ronaldo meg minden idők talán legtökéletesebb játékosa, gyors, kétlábas, technikás, erős, és az egyik legnagyobb zseni.
2010. szept. 2. 07:21
 9/14 anonim ***** válasza:

"gyors, kétlábas, technikás, erős" és KÖVÉR!:D

Én nem látom értelmét őket összehasonlítani. De ha Zidane "csak passzolni, irányítani, labdát kezelni tudott nagyon jól", akkor Ronaldo meg csak gólt lőni meg cselezni tudott nagyon jól. Szetintem mind2en megtették a posztjuknak megfelelő dolgokat. Amúgy míg Zidane megállta a helyét a Serie A-ban is, Ronaldo csak szenvedett.

2010. szept. 2. 11:13
 10/14 anonim ***** válasza:
Mindkettő. Bár Zizou-t útálom a valaha élt egyik legzseniálisabb profi focista.
2010. szept. 2. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!