Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Ki ismeri rajtam kívül azt a...

Ki ismeri rajtam kívül azt a sportot hogy speedminton? Mi róla a véleményetek? Kinek lenne kedve jáccani Bp-n vhol?

Figyelt kérdés
Lécci csak normális válaszokat
2010. aug. 29. 15:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Gyorstollas:) Nekem tetszik, még sosem próbáltam, de szivesen kipróbálnám.
2010. aug. 29. 16:17
 2/6 A kérdező kommentje:

van msn-d?

szívesen beszélgetnék veled a sportról, mert nehezen találok olyat akit érdekel is.akár majd jáchatnánk is mert van 1 szettem 2 ütővel és labdával:)

ha van msn-d akkor vegyél fel kérlek!:szilvasi_bence@windowslive.com

2010. aug. 29. 16:22
 3/6 anonim ***** válasza:

hát én egyszer láttam róla valamit, de a nevét nem tudtam, olyan teniszes tollas...

tesómmal ha tollasozunk akkor ilyen módon játszunk persze rendes versenytollas ütővel, tehát nem ezzel a speedminton ütővel.

De am tényleg jó, pörgős meg minden. Én nagyon szeretem.Ma is játszottunk...

2010. szept. 24. 22:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Tudom régi post, de kicsit felturbózom. :)

Helyesen angolul Speed badminton a neve. Sokan nem tudják én sem tudtam.

A hagyományos tollashoz képest eléggé más. Ahhoz inkább nem hasonlítanám max ezt is egy spéci tollaslabdával játszák. Inkább a teniszhez hasonlít. Sőt pont egy fél teniszpályán lehet is játszani.

Az ütő meg pont olyan, mint egy squash ütő rövidebb nyéllel. Ha mellé teszem a squash ütőmet akkor egyforma a fejük.

Én squasholtam már korábban is és tetszik az is, a mai napig szoktam játszani.

Amikor először megláttam ezt a játékot videón annyira nem fogott meg. Azért mégiscsak rendeltünk egy S100-as szettet. És megszerettük jobban, mint a squasht. Főleg az jó benne, hogy nem kell hozzá épített pálya. Ezért pl jóval költséghatékonyabb, mint a squash. Eső meg tájfun kivételével tényleg bármikor és bárhol játszható. :)

2012. febr. 1. 20:38
 5/6 anonim válasza:

Szia!

Én csinálom és imádom!

Magyar neve gyorstollas! A legújabb neve crossminton, viszont még mindig speedmintonozzuk! De a versenyi érmen crossminton volt írva.

Labda: Olyan mint a tollasé csak rövidebb és gyorsabb, így kisebb is!

3 szín változata van a labdának:

Sárga: ez a legnépszerűbb, és ez a felnőtt kategória labdája, de a 12+-osok is már ezt használják!

Piros: ez a gyerek labda. Ez lassabb a sárgánál. Ez a leglassabb speedminton labda fajta.

Zöld: ez a sötétben használatos, mert ennek van ilyen világító cuccal feltölthető labdafeje! Ez a leggyorsabb sppeedminton labda fajta. Gyorsabb a sárgától!

Ütő: Ütőjét a fallabda és a tenisz ütőhöz hasonlíthatjuk! Valak tenisz, valaki fallabda ütőből fabrikálja ki a speedminton ütőjét.

Jele: gekkó

Külnbség a tollas és a speedminton között: A speedmintonnál nincs háló. A tollasnál fent játszunk, a speedmintonnál inkább lent. A szerva menet is más. Minden 3. pontnál szerva csere van, és nem a pontot szerző játékos szervál, mint a tollasnál. Egy szerva cserénél az elöl lévő játékos hátra megy, a hátsó játékos pedig előre. A hátra ment játékos szervál. Viszont ilyenkor a NEM szerváló fél játékosnak változatlanul kell maradniuk. Miután 3-at szervált az egyik fél, azután szervál a másik fél az elmagyarázott helycserével. Ez a páros.

Az egyéni ugyanígy zajlik!

A meccsek 16 pontosok.

A hosszabbítás mindig két pontal megy (pl.: 15-15 akkor 17-ig megy,ha 16-16 akkor 18 ig és így tovább). Amikor 5-5 lesz az állás már nem 3 szerválás után lesz csere, hanem minden labdamenet után. De ha pl. 10-5 az állás, marad a 3 szervánként való csere.

2016. okt. 30. 19:08
 6/6 anonim válasza:

Előző vagyok!

És ha kültéren vagytok, de fúj a szél van a labdára szélgyűrű, hogy nehezítse a labdát, így nem viszi el a szél

2016. okt. 30. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!