Miért nem tud a magyar fociválogatott egyszer már egy igazi "továbbjutási örömet" is adni a szurkolóinak,és a lakosságnak?
De két "miért nem sikerült" közt is van különbség. Hiszen ennyi erővel azt is lehetne mondani hogy a győztesen kívül mindenkinek kudarc egy EB. Azt kell látni, hogy jobbak vagyunk, közelebb vagyunk mint eddig.
A lakosság mérete csak egy tényező, és messze nem a legfontosabb. Például Európában a 19. legnépesebb nemzet a magyar, és talán fociban is kb. ilyen helyen állhatunk. Tehát a te példáid egyoldalúak, hiszen vannak nagyobb lakosságú országok akik pedig gyengébbek nálunk.
Annak kell örülni, ami jelenleg van. Mit csináljanak a lengyelek, akik egy gyengébb csoportból estek ki, kevesebb ponttal, négyszer annyian laknak ott mint itthon, és ráadásul a világ egyik legjobb játékosa is ott focizik?
Egy teljesen irreális csoportba kerültünk be, 3 olyan csapat mellé akiket végső esélyesek közé soroltak az irodák.
Ez valamilyen szinten a csoport sorsolásának a hülyesége is, hogy egyik csoportban ott van az aktuális világbajnoki címvédő, az előző EB győztes, meg a 2014-es VB győztes, és akkor még mi.
Közben meg vannak olyan kis vicces csoportok is ahol Észak Macedóniát dugta Ukrajna, vagy mondjuk ahol a Belgák mellett vérremenő küzdelmet vívott egymással az orosz, finn, dán válogatott, előző kettő olyan orbitálisan nézhetetlen szar játékkal, hogy keresnivalójuk sem lenne az EB-n.
Régóta követem a focit de nem találkoztam még EB/VB-n olyannal, hogy lenne egy ennyire irreálisan erős csoport, míg másik csoportban az első helyen kívül kiadó még az összes többi bárkinek.
Na ehhez képest a franciákkal ikszeltünk, miközben papíron őket tartották a befutónak, a németekkel meg annyira partyban voltunk, hogy a végén húzták az időt !! a magyarok ellen. A portugál meccsért kár volt, ott kicsit meg voltak a fiúk szeppenve még.
Ezzel a játékkal szinte biztos, hogy akármelyik másik csoportból továbbjuthattunk volna. Persze most lehet mondani, hogy ez csak kifogás. Csak szerintem alapvetően már az a porbléma, hogy egy ennyire erős csoport egyáltalán létre tud jönni, míg másik csoportokban finnek csúsznak tovább harmadik helyeken.
Aki szerint nem fejlődött a magyar foci az utóbbi években, az valószínűleg vagy nem nézi a focit, hanem csak 4 évente levágja magát a tv elé a csoportmeccsekre, vagy hazudik.
Hol vannak azok az idők amikor 8:1be is képesek voltunk beleszaladni? Ma elképzelhetetlennek tartom, hogy AKÁRKI tudna nyolcat rúgni. Nagyon stabilak lettünk hátul (Rossinak a 80. perc utáni időszakkal kellene valamit kezdenie még). Képesek vagyunk lekontrázni a top válogatottakat is.
Elől kellene talán még egy jó, fiatal játékos Sallai mellé. Nekem a játékosaink is szimpatikusabbak mint az ilyen Gera, Dzsudzsák érákban. Szalai Attila, Schafer, Schön, Szoboszlai, Sallai, Nagy Ádi, Klenheisler egy ígéretes generációnak tűnik.
14.Az a baj,hogy nekünk mindíg van magyarázatunk mindenre,amit én el is fogadok,mert sok oka van ennek hogy ide jutottunk,ami mélyebb elemzéseket is megérne már.Egy biztos,nem a stadionok számán múlik,és bár fontos,de lehet nem ott,... kéne kezdeni,hanem a fejekben kell rendet rakni,ami azért még nem sikerült.
/Lásd a 3 gyors kapott gólunk,egy ilyen esetet egyszerüen már nem lehet behozni,sajnos ezzel adott volt,hogy végig futottunk a kiesés elől/
A kínai példát nem értem???,mert pont arról beszéltem,hogy nálunknál jóval kisebb létszámú országok a labdarúgás egén vannak évtizedek óta,mert a fejekben rend van,és van a teljesítményeknek értékrendje,becsülete.
Nem az van,hogy akárhogy focizok,akkor is rohadt jól elvagyok.
Általában van is magyarázat mindenre, a fociban ritkán történnek véletlenül meg dolgok. A tudás és a rutin a legtöbb esetben döntő.
A magyar válogatott abszolút erőn felül játszott, tudásához képest kimagasló eredményeket ért el, borult a papírforma a franciák és a németek elleni meccsen.
Nem csodálkozom, hogy mégis a helyére billent valamennyire a mérleg nyelve a végére.
Viszont a fejlődés a lényeges, és az, hogy végre eredmény is van, amire lehet építkezni. Mert öt évvel ezelőtt még lehetett fanyalogni, hogy a portugáloknak jó volt a döntetlen, a többi csapat gyenge volt, és az egyetlen igazán éles meccsen alaposan földbe döngölték a mieinket a belgák - de most nem ez a helyzet. Nem mondhatjuk, hogy gyenge ellenfeleink voltak, és azt sem, hogy a franciáknak vagy a németeknek elég volt a döntetlen. Utóbbiak kis híján kiestek vele...
A magyar focista genetikai okból alkalmatlan a modern focira. Ostoba és lassú.
Amit te szeretnél, mármint örömöt a fociból, az nem létezik. :)))))
Ráadásul ezermilliárdos bulikát forszírozol.
Keress magadnak valami értelmes hobbit.
"Általában van is magyarázat mindenre, a fociban ritkán történnek véletlenül meg dolgok. A tudás és a rutin a legtöbb esetben döntő."
Mesélj, az hol volt tudás és rutin, hogy Gulácsi kesztyűjéről lecsúszott a csurom vizes labda? Ugyanis ezen a gólon ment el a Német meccsünk. Én akárhogy nézem ez színtiszta véletlen.
"A kínai példát nem értem???"
Arra próbáltam utalni, hogy egyoldalú amit mondasz, mert ugyan vannak nálunk kisebb országok, amelyek jobbak fociban, de vannak nagyobbak is, akik gyengébbek. De ezt már a 11-es válaszoló is kifejtette.
Összességében mondva,azért illene már egyszer eljutni,mint a mai meccsen a kis Dánia.
A többi ország akik ma focizni fognak,egyik sem nagyobb nálunk lélekszámban
és adottságokban sem,csak oda tudnak talán jobban figyelni,nem izgulnak el
sorsdöntő helyzeteket,összességében összeszedettebbek.
A focistáik pedig nagyobb, elit klubok megbecsült játékosai,ahol azért nagyobb a tudástár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!