A Magyar fociválogatott miből kapja az 1. 000. 000. 000Ft jutalmat az EB-re való kijutásért? (Remélem nem az én adómból)
Na és szerinted az UEFA pénze honnan van? A fán terem? Nem a tagországok fizetik be az adófizetőik pénzéből? ;)
#5: Jórészt a tévés jogdíjak eladásából származik az UEFA bevétele. Amibe persze most továbbra is beleköthetsz, mivel nálunk az állam által finanszírozott (azaz az adókból fenntartott) MTVA is a jogdíjfizetők között van. De valószinűleg az MTVA összesen sem fizetett 12 millió eurót a jogdíjakért (azaz kevesebbet fizetett, mint amit a kijutásért kap az MLSZ).
Várom a következő demagóg kérdést.
Nem tudom milyen csomagra fizetett elő az MTVA de azt tudom hogy pl a briteknél 900 millió fontot fizet évente a Bt sports ami viszonylag kevés meccset közvetít. Ha csak a negyedét fizetjük, ehhez hozzájön az UEFA tagdíj a sanctioning fee minden meccs után akkor elég brutál szám jöhet ki. Az a pár fillér amit dobnak cserébe szinte semmi. És igen nálunk ezt az utolsó fillérig az adófizetők állják.
#7: nincs annyi az egész MTVA éves költségvetése (900M font/4*400Ft ~ 90mrd Ft lenne, szemben a kb 80mrd-s költségvetéssel - amiben a reklámbevételek is benne vannak). És akkor még nem volt szó F1-ről, kézilabdáról, vizilabdáról, más sportokról, bérekről, sőt a többi MTVA csatornáról sem.
Amíg egyikünk sem tud pontos és megbízható számokat az UEFÁ-val kapcsolatos kiadásokról (tagdíj, tévés közvetítések joga) és bevételekről (tévés közvetítések szétosztott jogdíja), addig abszolút felesleges arról vitázni, hogy ki így hiszi, ki úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!