A Magyar fociválogatott miből kapja az 1. 000. 000. 000Ft jutalmat az EB-re való kijutásért? (Remélem nem az én adómból)
Figyelt kérdés
2015. nov. 17. 08:28
11/18 A kérdező kommentje:
kijutottunk? Én nem jutottam ki sehova. És Te sem. Mintahogy az 1 milliárdot se te és nem is én kapom.
2016. jan. 2. 16:46
12/18 anonim válasza:
Egy ilyen ba romarcúnak levegőt nem adnék. Nem, hogy még 1 milliárdot, mikor semmit sem csinálsz, csak cukkolsz mindenkit, mint valami nyugger, akinek még a jóval is problémája van. Elárulom, 1 milliárd forint semmi ahhoz viszonyítva, hogy mennyit adózik együtt az összes ember Mo.-n, vagy hogy mennyi megy nyugdíjra. De persze azért sírni kell azért az egymilliárdért, mint ha az egész téged illetne. Értelmesebb helyeken talán örülnek az ország fotballcsapatának sikeréhez, de itt nem...
13/18 A kérdező kommentje:
Utolsónak: köszönöm az intelligens és hasznos választ. Apropó: Mi újság? Nagy nehezen de meglett az elemi hatodik?
2016. febr. 22. 19:48
14/18 anonim válasza:
Az még simán, mint ahogy az empátia is azokkal szemben, aki az én zászlóm alatt komoly teljesítményeket vívnak ki, most már nemzetközi szinten. De nálad ez hiányzik. Ezt sajnos nem tanították soha elemi hatban.
15/18 A kérdező kommentje:
Vagy másképpen fogalmazva az álláspontodat: "Aki más véleményen van, mint én, az rohadjon meg"
2016. febr. 24. 08:03
16/18 anonim válasza:
Ez a legutóbbi szövegemben nem volt benne, de veled szemben lehet, hogy így lenne számomra ideális gondolkodni. Elvégre téged már úgysem győzlek meg, akkor meg minek írok? De egye meg a fene, megpróbálkozom még egyszer. Tegyük föl, hogy itt, Mo.-n az emberek 80%-a adózik (sok a nagykorú, alig születik már itt nyugaton gyerek, ez tiszta) na most, az itt élő magyar népesség legyen 10 millió, lehet, hogy egy kicsivel kevesebb, lehet, hogy több, egyszerűbb vele számolni. Akkor tehát, ha ezt a mennyiségű pénzt csak az adózóknak kellene befizetni, (bár én ezt kétlem) akkor az adózó 8 milliónak kellene az adójából nézni az 1000 misit. Ez a szám egyetlen egy főre 125 forintot nyom. Én megértem. Ismerek olyan embert, aki boldog lenne, ha ezt a pénzt 5 forintos címletben most fölszedhetné a főtér közepéről délután 4 fele, mikor mindenki ott van és röhög rajta. De kétlem, hogy a kérdező egy ilyen ember lenne. Sőt, elmondom, én se biztos, hogy fölvenném az összeset, miközben a méltóságomat eladom valami szarért. Neked most komolyan ennyire fáj az, hogy a 125 forintod nem a politikusi magánvagyonba, vagy az autópálya építésbe megy bele, s ehelyett egy teljesítményt jutalmazunk? Ne aggódj! A következő havi adód ugyanúgy el fog menni! Magánvagyonba, fejlesztésbe, amibe az okosok megdumálják. Neked komolyan nem érne meg 125 forintot, hogy épp a véleményemmel ne emeljem a vérnyomásodat? Ennyire fáj az neked, hogy az adód nem ide megy, hanem oda? Én megértem felháborodásodat! De én értem, hogy miért építünk már-már hi-tech stadionokat ekkora hatalmas darabszámban. Kérlek, figyelj arra, amit leírok! A poszt-komcsi országokban nem sok lehetőség van olyan téren, hogy megmutassuk, hogy nem vagyunk olyan bénák nemzetközi szinten. Ez ugyanígy volt a kommunizmusban és elmondom őszintén, nem tudom, hogy hogy nem változott meg a helyzet. De tény, hogy nem változott meg. Te is érzed talán, ha elkezdesz gondolkodni rajta. A másik ok, ami speciálisan a focira érvényes, az, hogy az Orbán, tudva jól, hogy mekkora a széthúzás az emberek között, tenni akart valamit. Megnézte a dolgokat a nagy focista :D és rájött, hogy amivel össze lehet hozni a népet, az a sport. Orbán pedig igen-igen szereti a focit, meg volt is idő, mikor nemzetközi szinten taroltunk, s erre jó emlékezni (külömben most azt érzem, hogy újra kezdünk jobbak lenni). Én nem szeretem az Orbán Viktor tevékenységeit, de még ezután hogy utálom: Hogy lehet így elcseszni egy ilyen jó tervet, nem is értem!! Komolyan mondom, hogy szerintem ez egy jó terv volt. De látszik, hogy elb***ta! Hiszen te is itt problémázol 125 forint miatt. Ha ezt elolvastad és megértetted és még van kedved vitatkozni, akkor kérlek fogadd el bocsánatkérésemet az első válaszomért, mely egyértelműen szar! Utána pedig vitatkozzunk értelmes keretek között úgy, hogy Te is érvelsz!
17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. És hogy vetted a fáradtságot, hogy meggyőzz. Némi hibát vélek felfedezni a számításban, mert szerintem nem 80%, hanem inkább olyan 20-30% adzózik Magyarországon. Persze ez mindegy, mert akkor nem 125, hanemkb 400Ft-ról beszélünk.
Az általad leírtaktól függetlenül továbbra is sajnálom ezt a 400 Ft-ot a focistákra. Nem érdekel a foci és nem is szeretem. És jobban örülnék, ha az én adómat (meg a Tiédet is) valami közszolgáltatásra költenék.A Foci szerintem nem közszolgáltatás. Persze amit megtermel magának a foci (reklámok, belépőjegyek stb stb) azt nyugodtan költsék a focistákra. Ahhoz semmi közöm.
Üdv
Zoli
2016. márc. 18. 11:14
18/18 anonim válasza:
Igen, valóban tévedhettem a számításnál, de köszönöm, hogy megértettél, igazad van abban is, hogy nem mindenkinek jó az, ha a focira megy el az adója (Pontosabban arra a pár focistára, nem beszélhetünk magyar fociról ezeken kívül, itt Mo.n a tömegsport nagyon rossz helyen áll sajnos), Jó lenne, ha el lehetne dönteni, hogy mire szeretne adni az ember és mire nem, de lássuk be, ez nem lehetséges sajnos. Üdv! Rom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!