Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Hogyan lehet jó ziccert dobni...

Fanniii. kérdése:

Hogyan lehet jó ziccert dobni kosárlabdában?

Figyelt kérdés
Úgy lehet jó ziccert dobni hogy ha jobb oldalról dobod akkor jobb-bal és bal vagy jobb lábról ugrok? Szintén bal oldalon is bal-jobb és bal vagy jobb lábról ugrok? Lécci segítsetek! (L/13)
2010. aug. 13. 10:50
 1/9 anonim ***** válasza:
Amilyen kézzel dobod be, ellentétes lábbal ugorj föl. Amúgy mindkét oldalról tudsz mindkét kézzel dobni, ez meccsen az ellenféltől függ inkább. Én pl. jobban tudok jobb kézzel dobni mindkét oldalról, de más lehet, hogy nem. Ha meg pincért dobsz, akkor talán érdemesebb az erősebb lábról elrugaszkodni, de alapból ott is az ellentétessel.
2010. aug. 13. 11:13
 2/9 anonim válasza:

Azzal a kézzel tudsz jobban ziccerezni, amelyik az ügyesebbik kezed. (Eddig sztem tök nyilvánvaló, az ügyetlenebbikkel meg csak akkor tanulj meg dobni, ha kosarazni vagy felvágni akarsz, mert ha csak osztályszinten kosarazol, elég az egyik)

vissza a kérdéshez: sztem a jobbkezeseknek a jobb oldalról való ziccerezés a könnyebb, persze ha belejössz tökmindegy, h melyik oldalról dobod, csak normálisan lépd ki a "bal-jobb-bal" -t, (vagy ha balkezes vagy, akkor a jobb-bal-jobb-ot és már csak be kell dobni.

Sztem nem nehéz...

2010. aug. 13. 18:54
 3/9 anonim ***** válasza:

én az ilyeneket nem tudom, tudtam megérteni szóban, de nagyon sok videót néztem - én kézilabdázok szóval kézis videókat - és nagyon sokat tanultam, egy-egyezést pl.: Göbicz Anitától Kovacsics Anikótól Dajka Bettitől vagy éppen Lékai Mátétól.

szóval szerintem nézz kosaras videókat ahol a nagyoktól lehet tanulni ellesni egy-két mozdulatot.

2010. aug. 13. 21:01
 4/9 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát sokat segítetettek..:D és lehetne még 1 kérdésem vagyis inkább 2 mert én kicsit több mind fél éve kosarazok és hát csak haladó cspatba tudtam belépni és hát nem tudok mindent pontosan na akkor a kérdés milyen a fektetett dobás és a pincér?? előre is köszönöm válaszaitokat..:D
2010. aug. 14. 18:44
 5/9 anonim ***** válasza:
szerintem erről nyugodtan megkérdezheted a csapattársakat vagy az edződet, nem fognak kiröhögni hisz' tudni fogják, hogy még új vagy.-meg amúgy sem nevetnének ki
2010. aug. 14. 22:08
 6/9 anonim válasza:
a fektetett dobásról fingom sincs, de a pincért tudom:amikor felugrassz a hagyományostól eltérően a kezed a labda alatt van és az ujjaid a gyűrű felé néznek, és mint egy pincér a tányérat(xD)úgy rakod fel.ennyi:)
2010. aug. 15. 09:11
 7/9 anonim válasza:
A fektetett dobás a ziccer másik neve. :DDD
2010. aug. 15. 10:18
 8/9 anonim válasza:
:DD a fektetett az a ziccer :), a pincér is ziccerféle de azt csak akkor használod mikor nem mersz zsákolni,v félsz h ott van valaki és bokkol
2010. aug. 15. 13:00
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszaitokat most már értek mindent.:D Sokat segítettetek.:D még egyszer köszi.:D
2010. aug. 15. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!