Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Hogyan lett ennyi vidéki...

Hogyan lett ennyi vidéki ember fradista?

Figyelt kérdés
Ugyan én fiatal vagyok, de győri lévén szülőktől, nagyszülőktől olyanokat hallottam, hogy a Fradi mindig is a hatalom csapatának számított, ami híresen vidékellenes volt. Ha Győrbe jött a Fradi, a rendőrök rendszerint a hazai szurkolókat vegzálták, a bíró a fradikát segítette stb. Rendben, hogy vége a Kádár korszaknak, de én ma is azt érzem, hogy a média még mindig itt tart; tele van minden a kis fradikával, a kommentátor undorító szinten nekik szorít minden meccsen és társai.
2020. nov. 3. 10:13
 1/2 anonim ***** válasza:
96%

"de győri lévén szülőktől, nagyszülőktől olyanokat hallottam, hogy a Fradi mindig is a hatalom csapatának számított, ami híresen vidékellenes volt. "

Rosszul tudod, a Fradi a szocializmusban pont hogy ellenállást jelképezett, a hatalom csapata az Újpest volt. Anno Kádárék tanácskoztak is róla, mit kezdjenek a fradi szurkolókkal, de végülis a megtűrni kategóriaba kerültek.

Apám is vidéki, falun nőtt fel, majd kisvárosban élt, na ő is fradi szurkoló volt, meg öcsém is. Engem nem érdekelt, illetve inkább az MTK-nak szurkoltam, de nem túlzottan tartottam fontosnak. Vidéken majdnem mindenkinek volt budapesti kedvenc csapata, pl. Kispest szurkolókat is ismertem.

Ne abból indulj ki, hogy most az új bolsevikok idején a hatalom csapata lett, mert nem volt ez így.

"Ha Győrbe jött a Fradi, a rendőrök rendszerint a hazai szurkolókat vegzálták, a bíró a fradikát segítette stb."

Ez sem igazán igaz, anno a fradi szurkolókat vegzálták inkább a rendőrök. Csak ugye Győrben erős a helyi lokálpatriótizmus, aztán szüleid, nagyszüleie ezt adják elő. Én soproni vagyok (de már Budapesten élek), nálunk is mindig az ment, hogy másnak fúj a bíró, mindegy hogy foci vags kosárlabda.

"Rendben, hogy vége a Kádár korszaknak, de én ma is azt érzem, hogy a média még mindig itt tart; tele van minden a kis fradikával, a kommentátor undorító szinten nekik szorít minden meccsen és társai."

Ma a Fradi, de még más csapatok is a hatalom kezében vannak, az állam rengeteget pumpál beléjük, a közmédia pedig a kormány propagandacsöve, szóval ezen ne csodálkozt. Jelenleg épp az Újpest az egyetlen ami nem közvetlenül a NER része, szóval a Kádár rendszerhez képest fordított a helyzet.

2020. nov. 4. 07:09
 2/2 A kérdező kommentje:
Pedig az tény, hogy a nyolcvanas évek elején a Verebes csapat mindig 12 ember ellen játszott, mert csípte a hatalom szemét, hogy egy vidéki csapat zsinórban kétszer lett bajnok úgy, hogy rommá verte a mezőnyt.
2020. nov. 4. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!