Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Miért mondja sok ember, hogy...

Miért mondja sok ember, hogy a foci a legférfiasabb sport? Meg hogy aki a focit nem szereti, az nem is férfi?

Figyelt kérdés
Kapásból fel tudnék sorolni több magyarországon űzhető sportot, amik mellett a foci eléggé langyi, de akkor miért pont ez a labdajáték az, amire sokan azt mondják hogy a legférfiasabb, meg hogy minden férfinak szeretni kell a focit? Szerintem semmi férfias nincs abban, hogy bohócok futnak a labda után egy pályán, ráadásul amit művelnek.. Hagyjuk :D
2020. szept. 13. 19:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kit érdekel mit mondanak?
2020. szept. 13. 19:20
 2/8 anonim ***** válasza:
71%
Hát nem tudom. Nézni pár gizda cicafiút ahogy rohangásznak aztán egyiknek belemegy a hajzselé a szemébe nekimegy a kapufának tizenegyest kapnak és azzal nyernek, szerintem egyáltalán nem férfias.
2020. szept. 13. 19:26
 3/8 anonim ***** válasza:

Végre valaki, aki hozzám hasonlóan gondolja! :)

Amúgy a labdarúgásnak sok-sok évtizede brutálisan jó a marketingje világszerte, nagyjából ennyi a titok.

2020. szept. 13. 19:47
 4/8 anonim ***** válasza:

3

Itt nem marketing van hanem maffia. Állami szinten megy a dolog.

2020. szept. 13. 19:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez egy igaz állítás
2020. szept. 13. 21:59
 6/8 anonim ***** válasza:
55%
Lehet hogy van a focinál férfiasabb sport, de szerintem ez az összehasonlítás alapból értelmetlen. A te hozzáállásod inkább gáz, hogy langyizod meg bohócozod a focistákat. Ha valami nem érdekel akkor legfeljebb ne nézd, vagy fogalmazd meg a véleményed kulturáltan.
2020. szept. 14. 14:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Én még nem találkoztam olyannal, aki azt mondta volna, hogy a foci a legférfiasabb sport. Amiket te mondasz az sem helyes viszont. Rohangálnak egy labda után? Egyrészt ez elég leegyszerűsített hozzáállás. Ilyet bármire lehetne mondani, pl. hogy a boxolók csak püfölik egymást. Másrészt ezért hívják labdaJÁTÉKnak. Vannak játék sportok és vannak nem játék sportok. A játék sportoknak nem kell, hogy értelme legyen, ezért játék sportok.

A profi focihoz amúgy pedig magas fokú kardió kell, úgyhogy azt sem lehet mondani, hogy könnyű lenne. Teknikailag meg végképp nem az.

Az hogy hogyan viselkednek bizonyos focisták az nem a sport hibája. Ez egyébként bizonyos csoportokra jobban jellemző, mint másokra.

Tehát nem a legférfiasabb sport, de kemény sport, ha normálisan csinálják és megvan a maga helye. Nem tudom, hogy neked kik mondták, hogy a foci a legférfiasabb sport, de ez szerintem abból a képből jön, amikor a sörhasú, foltos trikóban ízzadó prolik összegyűlnek a kocsmában lerészegedni meccsnézés közben, vagy az ultrák összegyűlnek balhézni, miközben úgy érzik, hogy ez a legférfiasabb viselkedés, mert csapatban olyan erősnek érzik magukat. Sajnos még sokakban van meg, hogy ez az összkép férfias. Így hát aki a focit nem szereti az az ő szemükben nem férfias. Szóval szerintem ez a hozzáállás inkább a rossz rajongóktól származik, mint magától a focitól, mert az én ismerettségi körömben még senki nem állított ilyet. Ugyanez elmondható a színészkedésről is. Ha a rajongók nem kajálnák, akkor a focisták sem színészkednének. Egy jó bíró úgyis meg tudja mondani mi van, akár színészkedik, akár nem. Jót tenne mondjuk, ha színészkedésért is lehetne sárga lapot kapni, de lehet hogy már van ilyen valahol. Én nem nagyon értek a focihoz, csak VB meg EB ket szoktam nézni. Labdaérzékem meg kb. nulla. Úgyhogy azt sem mondhatod, hogy elfogult lennék.

2020. szept. 15. 18:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Mégis mitől lesz egy sport férfias? Attól, hogy ütik benne egymást? Attól, hogy hatalmas súlyokat emelegetnek. Szerintem elég indokolatlan kérdés ez, tekintve, hogy nem tudjuk megmondani, kinek mi számít férfias sportnak.

Ha nem érdekel a foci ne nézd, ilyen egyszerű. Azt viszont fogadd el, hogy toronymagasan a focinak van a legnagyobb nézettsége a világon.

2020. okt. 19. 01:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!