Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » A focinál a labdakezelés,...

A focinál a labdakezelés, illetve ezek a készségek sehogy se tanulhatók, ha nem kezdett az ember időben?

Figyelt kérdés
Alapból jól mozogtam mindig is, viszont nem sportoltam eddig komolyan, a súlyzós edzést kivéve. 23 éves vagyok most. Az egyetemen felvettem a focit és az lenne a kérdésem, hogy ha valaki korán kezdte, azt sehogyan se lehet behozni ilyenkor? Akármennyit is edzene az ember? A legjobbak mindig ilyen 5-10 évesen kezdik el, aki később kezdte, sose lesz olyan jó? Valaki ezt kifejti nekem? Nem egy-két szóba.

2020. okt. 18. 13:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Aki nagyon fiatalon kezdi szinte már minden a zsigereiben van. Hozzá van szokva az edzésekhez, meccsekhez stb. Egy olyan személy aki 5-10 évesen kezdi és veled egy idős sokkal fejlettebb, jobb az állóképessége is.

Nem lehetne behozni. Amatőr szinten (megye szinten) el lehet focizgatni, de komolyan sajnos ilyenkor már esélytelen. Ha megnézed a klubbok 17-18 éves kortól teszik be a fiatalokat a felnőtt csapatban. De azok nem 1-2 éve kezdték.

Itthon erre meg főként semmi esélyed. Itt a pénz dominál. Minél gazdagabb vagy annál jobban fognak figyelni. Erre mondok egy példát mielőtt valaki azt hiszi hogy csak a levegőbe beszélek.

Volt egy ismerősöm akiknek vállalkozása volt. A gyerek a puskás akadémiára került. Amíg volt pénz korosztályos válogatott volt. De amint befuccsolt a vállalkozás, a gyerek eltűnt a süllyesztőbe.

Kicsit eltértem a kérdéstől, de ez is valamelyest kapcsolódik.

Visszaterve. Sokan kérdezték már ezt itt, sőt le is lettek hurrogva a válaszolók, mert nem biztatták a kérdezőt. Erről szó sincs, de 23 évesen, komolyan elkezdeni focizni, semmi esély sajnos.

2020. okt. 18. 16:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Nekem igazából a foci másodlagos, nincs szó arról, hogy csak az a célom. Viszont annyit kérdeznék tőled, hogyha az állóképességem nagyon jó, mert sokat sportoltam, attól se több az esély? Illetve mi az, ami miatt behozhatatlan? Mert ők fiatalon kezdték és úgy nőttek fel? Vagy mert szimplán többet edzettek? Mindkettő? Mondjuk lőni tudhatnék olyan jól, mint ő, csak cselezni, labdátlekezelni nem? Értem, hogy behozhatatlan, csak nem tudom idézőjelben megfogni a dolgot.
2020. okt. 18. 19:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Amit kis korod óta belédnevelnek azt nem lehet behozni.

Ők így nőnek fel. Sokat fociztam anno a grundon, olyanokkal is akik focisuliba jártak. A tűdőmet kiköptem mellettük. Pedig állandóan kint voltunk, szinte egész hétvégén. De az ő testük, szervezetük ehhez szokott hozzá, azért is voltam fáradékonyabb hozzájuk képest.

Akik ezzel kezdték az életüket, azt nem lehet beérni. Ez kb olyan mintha 23 évesen 30 év munkatapasztalatot akarnál.

De ha pl kiszámolod aki 5 évesen kezdte, neki most a te korodban 17 év tapasztalata, edzés van a háta mögött. Ezt úgy hogy fiatalon kezdte és a szervezete is úgy fejlődött. Ha te most be akarnád hozni ezt a 17 évet akkor 40 éves lennél. A te felnőtt szervezeted, nem úgy fejlődne mintha fiatal lennél.

Ja a másik meg hogy nekik ez az életük. Semmi másra nem koncentrálnak, míg neked ott a suli, munka stb ami miatt nem tudnál annyit edzeni.

2020. okt. 18. 20:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van, hogy nekik csak ez számít. Viszont az még sajna nem világos, hogyha tegyük fel, bírnám azt a futásmennyiséget végig, akkor se lehetne? Egyszóval az állóképességet ha behozná valaki, akkor a labdaérzéket nem tudná? Az is kérdéses, hogyha valaki 5-15 évbes kicsi korban edz, azt nem lehetne 20-30 éves korban behozni? Ha kicsiként edzel, azt nem lehet ugyanannyi idő alatt se ha idősebb vagy?
2020. okt. 18. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!