Kezdőoldal » Sport, mozgás » Labdajátékok » Hogy nyerhetnem vissza az...

Hogy nyerhetnem vissza az önbizalmam? L/18

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy én jelenleg kezilabdazok. Hétvégenként ugye meccseim vannak. Lövő vagyok a magassagom miatt.

Nagyon jol vedekezek jól látok a pályán stb.

Viszont egy baj van velem...

Átlövésből ha az első dobás nem sikerül és a második sem akkor nagyon elmegy az önbizalmam. És pont ott egy helyzet amit átlövésből lehetne próbálni de én nem merem és inkább elpasszolom.

Amúgy nagyon szépeket szoktam lőni.

Volt egy meccs ahol első harom lövés nem sikerült és utána már nem próbálkoztam. Aztán gondoltam az 59 perc volt 1 perc volt hátra és akkor ellottem. Olyan szépen belottem a sarokba....

Mit lehetne tenni az onbizalmammal??

L/18

2020. jan. 30. 06:01
 1/5 anonim ***** válasza:
63%

Én más oldalról közelíteném ezt meg.

Lehet valaki jó abban, amit csinál, de az az igazi profi, aki el tudja fogadni, hogy ő is hibázik. A hibák pedig arra a legjobbak, hogy tanulj belőle.

Szerintem nincs baj az önbizalmaddal, sőt. A probléma épp az ellenkezője. Nagyon magabiztos vagy, és nem viseled el, ha hibázol. Ez épp azt feltételezi, hogy túl nagy az önbizalmad (legalábbis a játékban), és nem akarod, hogy meginogjon egy újabb hibázás során. Nem az önbizalmad megy el, hanem a kedved, mert azt feltételezed magadról, hogy nagyon jó vagy. Ami nyilván így is van, de senki sem tévedhetetlen.

Tisztában vagy azzal, hogy jó vagy, de muszáj elfogadni, hogy a hibák azért születnek, hogy tanulj belőle. Ha valaki azt állítja, hogy ő sosem hibázik, az hazudik.

Habár ennél mélyebb dolgok is állhatnak emögött, az írásodból nekem ez jött le.

2020. jan. 30. 09:10
 2/5 anonim ***** válasza:
67%
neked önbecsülésed nincs , nem önbizalmad.
2020. jan. 30. 09:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Michael Jordan teljes karrierjének gólaránya 32,7%. Vagyis 1000 próbálkozásból 673-szor NEM talált a kosárba. De nem emlékszem rá, hogy idejárt volna szipogni emiatt. :-))
2020. jan. 31. 17:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Szomorú lenne ha MJ 33%kal dobott volna mezonybol. Jo az majdnem 50nek is. A prime eveiben 52-53%kal dobott.

Kerdező, nezel Fradi meccseket? Akkor biztos lattad mar Hafrat jatszani. Benne pont az a kulonleges hogy 2 3elrontott loves utan is elmeri dobni. Es be is dobja. Ha mégsem akkor sem lesz a maradek 50percben passziv. Bizz magadban.

Van olyan hogy nem megy a jatek, akkor valoban jobb ha az ember visszavesz, de a tiszta atloveseket es betoreseket akkor is el kell vallalni.

2020. febr. 5. 09:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Mindig most dobsz, ami akkor megy be, ha ott a fókusz, minden sejted annyit tud, hogy berakod. Semmi sallang. Az tökéletesen irreleváns, hogy mi volt, mi lesz, ilyenek miatt nem kell semmit gondolnod magadról. Nem a cimkézésed dob, hanem te, ott, akkor. Egyetlen feladat van. Nem gondolkodni kell.
2020. febr. 5. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!