Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nyeregcső lopást hogy lehet...

Nyeregcső lopást hogy lehet megelőzni?

Figyelt kérdés
Most mindig beviszem magammal, de nem igazán kényelmes állandóan magammal cipelni. Amerikai videósoknál látom, hogy ott árulnak kulcsal zárható nyeregcsőbilincset. De Magyarországon nem találtam olyat, aki árulna ilyet. Ti hogy védekeztek, hogy ne lopják el az üléseteket?
2019. júl. 7. 11:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Van imbuszkulcsos. Csak ott ugye probléma,hogy "szerelni kell" ha állitani szeretnéd.
2019. júl. 7. 11:04
 2/9 A kérdező kommentje:
Összecsukhatós biciklim van, amit vonaton is napi szinten szállítok. Szóval nem lenne praktikus minden reggel szerelgetnem.
2019. júl. 7. 11:08
 3/9 A kérdező kommentje:
Mert egy táskába rakom be, hogy ne kelljen fizetni a szállításáért. Így meg elég macerás lenne minden reggel meg este szerelgetni.
2019. júl. 7. 11:09
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem olcsó, de egy megoldás:

[link]

Illetve ahogy az első írta: sima imbuszkulcs. Nem értem mennyivel jobb a kulccsal zárható megoldás. Imbusz kilazít, nyereg beállít a nyeregcsövön megjelölt magasságba, imbusz megszorít-

2019. júl. 7. 11:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Vagy hozzázárod a nyerget is a biciglilakathoz pl. egy ilyen sodronnyal:

[link]

10 másodperccel tart tovább a zárás és nyugi van. Ez csak példa, van több gyártmány, több méret.

Vagy ha fillérekből/ingyen szeretnéd, akkor rögzíted a nyerget valamivel, ami nem ereszti teljesen kihúzni pl. bowdennel, de páran rém stilszerűen egy biciglilánccal csatolták a vázhoz a nyerget :)

Ezek hátránya természetesen, hogy kéziszerszámokkal bonthatók, de hát itt is diffrenciálni kell, hogy mi ellen vedekezel. Az alkalmi tolvaj ellen (hülyegyerek a bolt előtt felkapja) minden zár hatásos. Ha egy éjszakára hagyod valami nyugodt helyen, ott viszont érdemes betenni egy T-34-esbe.

Itt egy majdnem hibátlan javaslat biciglizárásra, így fogod mindkét kereket, a vázat és az ülést:

[link]

2019. júl. 7. 22:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Az utolsó válasz képéhez: mindig zárd hozzá a váz háromszögletű részét is, mert a hátulja a keréktengelynél nyitott! :)

Vannak zár szettek: 2 tengely+ nyeregcső rögzítő csavar. Csak a kerékpár vízszintes állapotában nyithatók vagy speciálisabb pl. 5 oldalú kulccsal. Így könnyebb a táska, nem kell huzalt vinni az U-lakathoz!

Zefal Lock'n Roll, Kriptonite pl. sok bringaboltban kapható!

2019. júl. 12. 19:46
 7/9 A kérdező kommentje:
Vettem egy "Onguard Brute ls" nagy alakú U lakatot, amit youtube videókban teszteltek és elvileg csapszegvágóval nem lehet elvágni, csak flex-el. Olyan nagy ez az U lakat, hogy az 1.kereket a vázhoz tudom rögzíteni és közben rá tudom fűzni az ülést is az U lakatra az ülés alatti részen ahol a huzalt kéne áthúzni, de simán ráfér az U lakatra (ehhez nyilván ki kell vennem az egész nyeregcsövet a helyéről). A hátsó kereket meg egy Kryptonite New York Fahgettaboudit mini U lakattal zárom oda a biciklitárolóhoz. Úgy hogy ahol a váz háromszög alakú hátul ott dugom át a keréknél (így elvileg a vázat és a hátsó kereket is lezárom).
2019. júl. 12. 19:59
 8/9 anonim ***** válasza:

"Az utolsó válasz képéhez: mindig zárd hozzá a váz háromszögletű részét is, mert a hátulja a keréktengelynél nyitott! :)"

Felesleges, ilyenkor a hátsó kereket ugyan kilazíthatod, de attól a zár tartja a hátsó kereket és a vázat is, pont ez a lényege ennek a fogásnak.

2019. júl. 12. 21:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Zoligyerek: a képen úgy láttam, hogy csak a kerék van hozzáfogva az oszlophoz! :D Nincs átdugva a zár a vázon, így a gyorszárat oldja, majd viszi a bicó elejét, ha más zár nincs. Nyilván mindegy hogy 1. vagy hátsó háromszöghöz, de zárja hozzá! ;)
2019. júl. 12. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!