Hogyan tudnám könnyebben feltolni a lépcsőn a kerékpáromat?
Attól függ milyen a biciklid. A cyclocross kerékpárok azért nem nehezek, könnyű vállra kapni a 9-12 kilót, pláne, hogy erre is vannak kialakítva, de egy nehezebb, 15-20 kilósat ha még mondjuk női vázas is...
Ha a lakók beleegyeznek, a lépcső szélére rakhatsz egy rámpát amin fel tudod tolni. Alig foglal helyet, kétlem hogy bárkit zavarna. Pl. [link]
Részvétem. Sok opciód azért nincs, főleg hogy albi, azaz nem akarsz rá vagyont költeni. szerintem:
a, eladod a bringát és rollert veszel
b, eladod a bringát és könnyű bringát veszel
c, veszel/csináltatsz egy felszíjazható bőröndfogantyút a bicódra, tehát a teljes tömegét megemeled picit egy kézzel, mint egy húsos bőröndöt (ez nyilván nem minden esetre megoldás, de ha érdekel, írj, mutatok mintadarabot)
d, a lépcsőházban a korlátokra zsanérral felszerelni egy-egy (mondjuk) 50-es lécet - ezt lábbal le tudod hajtani, amikor jössz, és félemeletnél visszafordulva lábbal felhajtod, a léc pedig felfekszik a korlátok síkjára, minimálisan lógna ki
e, esetleg bérelsz tárolót is, pincébe/földszinten/szomszéd szórakozóhelyen/stb
Én spec a nyereg elejét szoktam megfogni, felfelé függőlegesen tartott alkarral, így a csuklód már a válladon támaszkodik, viszonylag könnyű hurcolni.
Ha a lábaidnak nehéz, akkor hmmm többet kéne tekerni vele, az használ. :)
Persze ha egy 20 kilós DH lovat kell cipelni és te meg 50 kiló vagy, az fájós lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!