Nagy hülyeség lenne, ha így használnám az MTB
kerékpáromat?
Figyelt kérdés
Nem rég vettem egy közép-felsőkategóriás MTB kerékpárt, viszont időközben rájöttem, hogy aszfalton szeretek tekerni.
Ezért arra gondoltam, hogy a széles bütykös gumit lecserélem, egy vékonyabb aszfalt gumira.
Erről mi a véleményetek, működne így, jobban haladnék az aszfalton?
Egyáltalán megoldható lenne ez?
29-es egyébként.
Tudom, hogy a váz nem arra lett kitalálva, de érdekelne a véleményetek.
2017. aug. 10. 23:37
1/7 A kérdező kommentje:
Termèszetesen használom rendeltetésszerűen is, de általában csak ismerősökkel, bizonyos időközönként, ezért kéne egy alternatív megoldás.
2017. aug. 10. 23:42
2/7 anonim válasza:
én is néhány kivétellel (pl amikor kimegyek hugomékhoz a tóra mert horgásznak) csak aszfalton megyek az xc bringámmal meg az enduroval is. :) nem hülyeség amit mondasz megoldható. nem fog felrobbanni alattad, ha nem erdőben hanem aszfalton használod, de tény hogy országúti és mtb közt ég és föld a különbség aszfalton
2017. aug. 11. 02:51
3/7 Wadmalac válasza:
Nagyon sokan csinálják ezt. Mivel a 29-es tulajdonképpen 622-es, van is rá országúti gumi választék dögivel.
Persze egy igai országúti bringa a geometria, a testhelyzet miatt ideálisabb országúti tekerésre, de ez is megteszi.
Sőt, én javasolnám egy plusz kerékszett beszerzését, így terepezés meg bitumenezés közt egyszerűbb a váltás.
Nem hülyeség. Én előbb elkoptattam egy garnitúra bütykös gumit, mire rájöttem, hogy alig megyek terepen, és lecseréltem aszfaltra való gumira. A kerékpár ugyanúgy működik mindenhol.
2017. aug. 11. 13:43
6/7 anonim válasza:
Érdemes leváltani a gumikat , a kormányt is kiemelheted ha kényelmetlen hajolva tekerni . Trekkinget variáltam a 26os mtbből , jobb lett és a haladás is .
2017. aug. 11. 16:26
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, később szeretnék venni egy országútit is, de addig egyelőre beszerzek egy kerékszettet, aszfalt gumikkal. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!