Ha a kerékpáromat függőlegesbe állítom, és azt tapasztalom hogy az első (hidraulikus tárcsa) fék fékkarja elkezd puhulni, akkor a jelentheti azt, hogy levegős a rendszer elől?
A hátsónál azért nem tapasztalod ezt, mert az nem levegős.
Az első viszont igen, az. A levegő ilyenkor nem a túlfolyótartályban gyűlik össze (ahol normál esetben lenne), hanem bejut a dugattyúhoz, illetve a fékvezetékbe.
Nem feltétlen kell szervizelni.
Ha visszaállítod két kerékre a bringát, és pumpálod a féket, úgy a levegőt vissza tudod juttatni a kiegyenlítő tartályba, és ismét rendesen fog működni.
Persze hosszú távon érdemes légteleníteni.
Most hogy mondod, inkább utánanézek egy ilyen szettnek, mert videót néztem róla, anno a szervizben, mikor 1 hónapos volt a bicaj, említettem én ezt, de azt mondták, hogy az a melegedés miatt (?) lehet.
Váltót magamnak állítottam be elöl-hátul, talán ez se lesz egy megeröltető feladat.
Ha nagyon felmelegszik a fék (hosszú, erős fékezés, pihentetés nélkül), akkor történhet olyan, hogy felforr az olaj.
Elsőre elég pepecselős a légtelenítés, a Sram fékek pedig rohadt nyögvenyelősek, sokkal többet kell velük szenvedni, mint a Shimanoval (nekem utóbbi van).
Ha alap szerszámaid már vannak (imbuszkulcs pl), akkor a légtelenítéshez szükséges dolgok kijönnek 2-4k Ft-ból. Olajat veszel 1-2dl-t, az nagyon sok teljes olajcserére elég lesz, gyakorlatilag egy szervizes légtelenítés árából több évig el vagy látva. Csak bele kell jönni, és nyilván a saját idődet kell ráfordítanod.
Egy Shimano BR-M315-ös fékem van, azt olvastam róla, hogy nem egy bonyolult szerkezet, kezdőknek meg ideálisabb az ideálisnál.
Még alig pár hónapos a bicikli, az egy éves teljes körű garancia keretein belül úgy hiszem, elvégzik a légtelenítést, csak mivel ezért nem kapnak pénzt, legutóbb (gondolom) ezért nem szerettek volna belefogni, csak mondtak valamit hárításképp.
Ha megvan a garancia, akkor én is szervizeltetném, hisz minek vesződjek vele.
Az meg, hogy a szervizesek elhajtanak, mondván, normális dolog a fék levegősödése (miközben van garanciád), az őket minősíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!