Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nyerget megfogom szokni?

Nyerget megfogom szokni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Megvettem megvettem az első országúti bicajt és letekertem vele 30 km-t még aznap. Na most elég vékony az ülés, és annyira fáj a hátsó rész, hogy leülni is alig bírok. :D Megfogom szokni ezt a keskeny ülést, vagy érdemesebb beszerezni egy kényelmesebbet?

#wertg
2019. jún. 6. 08:33
 1/8 szlory ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, a nyereg olyan mint a cipő: mindenkinek megvan a maga komfortos mérete, az adott mozgáshoz viszonyítva. Tehát a keskeny országúti bringás nyeregből is van többféle szélesség, párnázottság, ergonómia. Ha nem hozzád van méretezve, bevág, feltör. Remélem, azt mondanom sem kell, hogy ezeket alapból úgy tervezik, hogy az illető ülőbetétes kerékpáros nadrágban fog rajta tekerni.

Ezek alapján a válasz: feltehetőleg nem fogod megszokni, vagy állítani kell valamit az egészen (nyeregpozíció, -magasság, kormány magasság, -távolság) vagy pedig a nyereg nem neked való.

2019. jún. 6. 09:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszodat! Elég kezdő vagyok, és nem tudtam hogy ülőpárnás kerékpáros nadrághoz terveztek.
2019. jún. 6. 10:06
 3/8 Wadmalac ***** válasza:

Én azt mondanám, ha a betétes bringás nacival is fájdalmas lesz vele egy 30 km-es tekerés, miután már szoktátok egymást minimum 200 km-en, akkor csereérett. Ennyi "betörési táv" elég szokott lenni a döntéshez.

Ne hagyd magad elcsábulni a szélesebb agyonpárnázott nyergek felé, hosszú távon azok a legkényelmetlenebbek.

A párnázás másodrendű, a passzentos forma a lényeg. Az meg sajnos próba, csere, próba játék.

Nekem spec a nulla párnás kemény vékony karbon nyereg lett a nyerő.

2019. jún. 6. 10:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem adj még néhány 30km körüli túrát a dolognak különböző beàllitasokkal,és ha úgy is fáj akkor bucsúzz el töle.
2019. jún. 6. 19:37
 5/8 A kérdező kommentje:
Mai nap letekertem egy 40km-es távot. Viszont kicsit magasabbra emeltem az ülést és egy keveset döntöttem rajta mivel kicsinek találtam és a térdem fájt tekerésnél. Ezelőtt 20 km-t tekertem. Na most érzem hogy kényelmesebb a testtartás, hogy a combom dolgozik és hát fájni fáj még a fenék/gát környékén, de jóval kisebb mértékben mint ezelőtt. Biztos az is közre játszik hogy 3 napja vettem a bicajt és azért túlsúlyos vagyok. :) Köszönöm a válaszokat. Viszont egy nadrágot mindenféleképpen be fogok szerezni.
2019. jún. 8. 00:02
 6/8 MGéza ***** válasza:
A gyári nyergek nem kimondottan kényelmi nyergek. Ha bringás alsó nélkül akarsz tekerni, akkor arra ott vannak a kimondott túranyergek, azok viszont nem kimondottan edzésre, napi hajtásra valóak mint a nevük is mutatja. Gélesekkel érdemes próbát tenni, egy általánosan(nekem) bevált nyereg például a Selle Royal Argo. De az se mindegy hogy nő vagy vagy férfi, mekkora fenékmérethez kell... Szóval rengeteg együtthatót kell egy esetleges másik nyereg vásárlása előtt figyelembe venned.
2019. jún. 8. 16:09
 7/8 anonim ***** válasza:

nekem a gyári nyergek remekül beváltak.

mondjuk mindegyik "lyukas" volt,azok ilyen sportosabb nyergek.

2019. jún. 8. 20:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Én amikor megvettem a bringám keskeny nyereggel, persze horror volt ráülni. De pár nap egymás utáni tekerés (napi 10-15 km max), és megszoktam. Első héten fájt is a fenekem, de következő hétre teljesen megszoktam, utána a 60-90 km-knél se volt gond a nyereg.

Ha kihagyok, pl tél miatt, akkor elszokok, de 1-2 nap alatt újraszokom már fájdalom nélkül. Én örülök, hogy nem cseréltem le. Bringás gatyát is ritkán hordok pedig.

2019. szept. 17. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!