Nyerget megfogom szokni?
Kedves kérdező, a nyereg olyan mint a cipő: mindenkinek megvan a maga komfortos mérete, az adott mozgáshoz viszonyítva. Tehát a keskeny országúti bringás nyeregből is van többféle szélesség, párnázottság, ergonómia. Ha nem hozzád van méretezve, bevág, feltör. Remélem, azt mondanom sem kell, hogy ezeket alapból úgy tervezik, hogy az illető ülőbetétes kerékpáros nadrágban fog rajta tekerni.
Ezek alapján a válasz: feltehetőleg nem fogod megszokni, vagy állítani kell valamit az egészen (nyeregpozíció, -magasság, kormány magasság, -távolság) vagy pedig a nyereg nem neked való.
Én azt mondanám, ha a betétes bringás nacival is fájdalmas lesz vele egy 30 km-es tekerés, miután már szoktátok egymást minimum 200 km-en, akkor csereérett. Ennyi "betörési táv" elég szokott lenni a döntéshez.
Ne hagyd magad elcsábulni a szélesebb agyonpárnázott nyergek felé, hosszú távon azok a legkényelmetlenebbek.
A párnázás másodrendű, a passzentos forma a lényeg. Az meg sajnos próba, csere, próba játék.
Nekem spec a nulla párnás kemény vékony karbon nyereg lett a nyerő.
nekem a gyári nyergek remekül beváltak.
mondjuk mindegyik "lyukas" volt,azok ilyen sportosabb nyergek.
Én amikor megvettem a bringám keskeny nyereggel, persze horror volt ráülni. De pár nap egymás utáni tekerés (napi 10-15 km max), és megszoktam. Első héten fájt is a fenekem, de következő hétre teljesen megszoktam, utána a 60-90 km-knél se volt gond a nyereg.
Ha kihagyok, pl tél miatt, akkor elszokok, de 1-2 nap alatt újraszokom már fájdalom nélkül. Én örülök, hogy nem cseréltem le. Bringás gatyát is ritkán hordok pedig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!