Mennyi ido mdgszokni a bicikli nyerget?
Nem olyan régen kezdtem el újra bicajozni. Eleinte 7 km után gyakran meg kellett állnom, 15 km-eket nyomtam akkoriban, heti kétszer.
Most 300 km-en vagyok túl, rövid ideje már nem gond 40 km, de a hőség és a sok emelkedő miatt azért gyakran megállok, ez lehet, hogy bekavar.
Ha csak aprókat megyek (10-15 km), egypár alkalom elég megszokni az ülést. Nekem nyeregtakaróm is van, ami puhítja, de a fogyásom határozottan keményebbé teszi az üléseket. Soktényezős ez.
Motor hátsó ülésével is ez volt, a tavaszi első pár perc után fájt, majd hamar feljöttem s utána 100 km sem (saját motor még sosem nyomott, illetve de, amikor egyszer azon is hátul ültem :D). Pedig a motorjaink ülése extrém puha, a bicikliké keményebb.
Úgyhogy szerintem valószínűleg még pár alkalom és megszokod.
Jól van beállítva az a nyereg? Lehet, hogy előrébb kéne dönteni. Gyakori hiba, hogy hátrafelé lejt a nyereg, és úgy nagyon kényelmetlen. Ha hátul puha, párnás a nyerged, akkor az is előfordulhat, hogy látszólag előre lejt, de mikor ráülsz, hátul összenyomódik a vastag párnázat, és kiderül, hogy igazából az eleje van magasabban. Egy 6-os imbuszkulcs (régebbi típusnál villáskulcs, a megfelelő méret változó) szokott kelleni a beállításához. Kérj meg valakit, hogy mutassa meg, hogyan kell, és akkor tudod próbálgatni.
Sajnos a túlsúly is ronthat a helyzeten, de azért így sem reménytelen. Egy-két óra után még nem kéne jelentkeznie semmilyen problémának. Ha csak az ülőgumóidnál fáj, akkor dönthetsz úgy, hogy vársz egy kicsit, hátha megszokod (plusz megerősödik a lábad és kisebb súly esik majd a nyeregre), de ha másutt, akkor inkább kísérletezz még a beállításokkal, mert esetleg húgyúti fertőzést is kaphatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!