Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha van kerékpár út akkor...

Ha van kerékpár út akkor miért nem azon megy a kerékpáros?

Figyelt kérdés
Több helyen tapasztalom,hogy hiába van kerékpár út, nem ott megy,hanem az úton a kocsik mellett, miért?
2010. júl. 2. 11:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálam ezek lehetnek okok: a bicikliút fel van repedezve, felszaggatták a gyökerek, lehetetlen haladni rajta. Vagy egyben járda is, ahol mondjuk kutyát is sétáltatnak, de mindenképpen kerülgetni kell a gyalogosokat, lábbalhajtós biciklis kisgyerekeket. Mindkét esetben nagyon lassan lehet így haladni, ha siet az ember, szerintem érthető, ha inkabb az utat választja. Ezenkívül még nálunk Kecskeméten van egy olyan, hogy: nem elég, hogy rossz minőségű, és járda is egyben, ezen felül 3 km-en belül kétszer kell átmenni az úton, mert a másik oldalon folytatódik a bringaút. Én hirtelen erre a 3 dologra gondolok, lehet, hogy van még más is.
2010. júl. 2. 17:57
 2/9 anonim válasza:

Mert elfoglalják a gyalogosok.

(én eddig így vettem észre..)

2010. júl. 3. 20:27
 3/9 anonim ***** válasza:
Jah, tényleg szarul állnak a dolgok Kecsón (bár, gondolom máshol is)... Vagy 6 helyen kell átmenni (a legforgalmasabb részeken), mert a túloldalon megy tovább a bicóút.
2010. júl. 4. 01:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen, pl. Nyíri út, Katonatelep. Az Izsáki úti és a Hetény felé vezető pedig kvázi használhatatlan :(
2010. júl. 4. 12:14
 5/9 anonim válasza:
azert mert az autout veszelyesebb (sok az emos :D)
2010. júl. 4. 17:42
 6/9 anonim válasza:

am azert mert televan a járda olyan vén trottyosokkal akik életükben elöszőr mennek a kis

tornádó elektromos szarukkal és még a stoptáblát sem tudják hogy mi celt szolgal

ezek életveszelyesek

ha pedig megkered öket hogy legyen szives alrébb menni hogy elferjek akk meg pampognak hogy mennyél ki az utra száguldozni

az ilyeneket ugy fejbetudnam rugni olyankor

2010. júl. 4. 17:45
 7/9 anonim ***** válasza:

Úgy utálom a tornádókat. Szét tudnám rúgni az összeset. Megveszi a sok mama, meg papa, aztán meg tölti 8 órát, és megy vele 4 órát... Utána persze panaszkodnak, hogy mennyi a villanyszámla, és mehetnek tüntetni erre-arra... Nemhogy vennének egy 18000-res teszkó bájkot (nem gondoltam, hogy egyszer leírom ezt a mondatot:D). Kicsit lassabban megy...:D Mennek vele 12 km/h-val, nincs vele semmi gond, nem kell belefektetni semmi pénzt. Ráadásul egészségesebben is élnek.

Mennek azzal a szarral 35-40-nel (bicóúton 30 km/h lenne a megengedett, dehát ki tartja be-->ők sem ugathatnának), aztán még tényleg mormog valamit, ha megelőzöd:@ Ha nem mondana semmit, akkor én sem szólnék ellenük.

A fékezésről meg ne is beszéljünk. Beszakítja a dobhártyádat a szara, ha éppen melletted kezd el lassítani... 10 méter míg megáll 40 km/h-s sebességből való lassításnál > balesetveszélyes is!!!!

Ha meg annyira haladni akar, akkor vegyen egy robogót-_-

Na mindegy... A lényeg az, hogy az összes ilyen szart alááááááááááááááááááááááázni kelllllllllllllllllllll!!!!!:D

2010. júl. 5. 13:45
 8/9 anonim ***** válasza:

Azért mert a bicikliutak olyan sz.r állapotban vannak, hogy ha azon közlekedsz orra buksz. Kecskeméten különösen igaz. A Kecskemét-Hetényegyháza útvonal évek óta veszélyes, és nem újítják fel, ahol pedig elmegy egy nap 2 biciklis máris épülnek az EU-s pénzekből a bringautak..

Utolsóhoz javítás: Kerékpárúton városon belül, ahol a sebességet nem szabályozzák 40 km/h a legnagyobb megengedett sebesség, lakott területen kívül, ha nem szállítasz utast, és viselsz bukót 50 km/h.

A múlt héten buktam egy kátyú miatt olyat, hogy a féktárcsában is nyolcas lett..

2010. júl. 14. 14:04
 9/9 anonim ***** válasza:

Amit még kihagytak a többiek: általában kocsik is szoktak rajta állni, illetve telis-tele vannak olyan kanyarokkal, amiket 40-nel nem lehet bevenni. Továbbá 30 méterenként keresztezi egy út. És sok helyen úgy teszik, hogy a kaput rá tudják nyitni. Mint ahogy bármikor elém léphet egy fa mögül egy gyalogos.

Kerékpározásra szolgál, nem bringázásra.

Én pl. inkább a Budai alsó rakparton megyek, semhogy fölötte a bringa-úton... számomra biztonságosabb. Valakinek meg a bringa út...

A gyalogosok kiszámíthatatlanok. Az autók kiszámíthatóak (pl. tudom, hogy csak néhány százalék adja meg az elsőbbséget, de akkor is kiszámíthatóak )

2010. aug. 29. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!