Milyen zsírral lehet megkenni a kerékpár láncát?
Ezt nem hiszem el. És még mindig vannak olyan hülyék akik zsírozzák a láncot. Ráadásul disznózsírral.
Elmész a legközelebbi biciklis boltba. Veszel olajat, én olyat ajánlok ami minden féle körülményre van, nem csak esőre és napsütésre. Azzal az olajjal amit vettél szépen átkened a láncod. Nem kell agyonkenni. Minden láncszemre elég 1 csepp. Egyszer ezt megcsinálod és kész. És a fogaskerekeknél kend a láncot.
A láncot ne zsírozd mert:
-Belemegy a kosz meg beleragad és ez a fogaskerekeket is elnyalhatja.
- A lábad is tiszta zsír lesz tőle.
-Nem biztosít akkora kenést minden részén a láncnak és fogaskerekeknek, hogy megfelelően műköjdön.
-Ha az egészet vastagon bezsírozod akkor talán a tekerést is nehezítheti, persze ezt nem igazán érzed csak nagyon hosszú távon.
Vegyél olajat, én speciál műszerolajat használok mert tökéletes havi 1x bekenem és semmi baja. Igaz én általában heti 2-3x tekerek ha suli van de ha nem akkor minden nap és nyúzom rendesen, igaz a hajtás már kezdi megadni magát mert nem elég erős a bringám ahoz amit csinálok de nem vagyok gazdag gyerek, hogy megvegyem többszázezerért azt a biciklit ami megfelel ráadásúl 1-2 éven belül már váltok motorra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!