A Shimano Deore M6000 tárcsafék kompatibilis a 160 mm-es Tektro féktárcsákkal?
Ilyen féktárcsám és tárcsafékem (mechanikus) van, eddig 1400 km-t használtam.
G02
Fog vele működni a shimano tárcsafék, vagy tárcsát is cserélnem kell?
nagy valósziüséggel működni fog.
én beleraktam a mechanikus tárcsás kerekemet a hidraulikus fékesbe amikor annak az első kerekér újra kellett fűzni.
semmi gond nem volt
"de moderált használatnál nem lesz az új párosítással gond"
Ez alatt mit értessz?
"A város az kifejezetten moderált használat. Oda talán még enyhe túlzás is a Deore fék"
Akkor ide mit ajánlanál?
MXXXX jelöléssel a deore a leggyengébb azt hiszem M6000-el, 30 ezer körül. Vannak olyanok, hogy BR-M365/200/400. Nekem 365 van, teljesen jó, városban ki kell, hogy szolgáljon. Ráadásul fele ennyiért. Vedd azt.
0,05m semmi. Beférni be fog, ha hozzá is ér 2 perc tekerés után lekopik :D A hidrás fékek betéteit meg a dugattyúk körüli gumi automatikusan beállítja, azzal nem lesz gond. Szökőévente kell hozzányúlni, de minimális műszaki érzékkel otthon kivitelezhető.
"MXXXX jelöléssel a deore a leggyengébb azt hiszem M6000-el, 30 ezer körül. Vannak olyanok, hogy BR-M365/200/400. Nekem 365 van, teljesen jó, városban ki kell, hogy szolgáljon. Ráadásul fele ennyiért. Vedd azt."
Köszi a tippet, de már időközben megrendeltem az M6000-et. Azért ezt választottam, mert az egyik webshopban le volt akciózva 16 ezerre készreszerelten fékbetéttel.
Akkor az elég jó vétel volt. Annyiért ajándék. Szerintem nem fogod megbánni. Elsőt és hátsót is vettél?
Viszont hiába készre szerelt, a fékcsőből valószínűleg vágni kell. Bringától, vázmérettől függ, hogy milyen hosszú fékcső kell. Kiindulásnak jó lehet, ha megméred a bovdenek hosszát.
Ha ügyes vagy, elvileg meg lehet csinálni légtelenítés nélkül, de én nem vágnék bele néhány alap szerszám és egy légtelenítő szett nélkül. Akkor inkább rakasd fel szervizben.
Leírás:
Mivel készre szerelt, a feltöltést megúszod, de szerintem fékcső vágás után egy gyors légtelenítés nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!