Tárcsafék rotort mennyi időnként kell cserélni?
1 év után nem kell?
Nagyon szivacsosan fog a fék, fékbetét cserélve, zsírtalanítva degreaser spray-vel, légtelenítve többször volt. Az első fék xarakodik csak. Hátsó jó, mind a fékkar is "harap", meg nincs vele gond, ritkán "sikít" a tárcsa.
A legrégibb tárcsám 5 éves és nem látszik rajta számottevő kopás pedig nem a garázsban állt.
1 év után szerintem akkor sem kellene cserélni ha az alpokból járnál le vele minden nap a tengerparta :D
"Nagyon szivacsosan fog a fék"
ezt hogy érted? a fékkar nem keményedik fel? - bár írod, hogy volt légtelenítve.
Az is lehet, hogy a fékbetét nem fekszik fel teljes felületen a tárcsára, mert még nem koptak össze a tárcsával a betétek. Jól "meg kell vasalni" néhányszor akkor jobb lesz.
Lehet a zsírtalanító lötty oldott ki valamit a betétből, vagy akármi más szennyeződés került a fékbetétre, tárcsára.
Nekem is szokott ilyen lenni és azt szoktam csinálni, hogy sokat megyek, sokat fékezek vele hogy összekopjanak az alkatrészek illetve égjen le a kosz cuccról. Ha ezek után sem jó, akkor szerviz.
Jó meredek utcán bekopott a hátsó fék, de az első nem nagyon akar, és nyikorog és nem fog, csak lassít.
Arra gondoltam, hogy beitta az olajat a tárcsa "mikroszkopikus" szinten, amit már a degreaser spray sem tud lezsírtalanítani.
Ezért gondoltam, hogy akkor a tárcsa csere segítene talán.
Inkább a fékbetét tudja beinni a dolgokat, mert annak "beivós" az anyaga. Kerámia, fém és műanyag ötvözete, keveréke szokott lenni.
A tárcsa tiszta acél nem nagyon iszik be semmit.
Azt olvastam régebben a tárcsa is be tudja inni ha hosszú távon szennyezett.
Tegnap jött fékbetét, ki is cserélem, remélem igazad lesz.
Ja beissza tárcsa,ha benne áztatod. De gondolom ez nem volt.
Ha rosszúl fog akkor:
levegős a fék.
Rossz a betét.
Rosszúl va beállitva.
A tárcsát 2esetbe kell cserélni.
1: elhajlott.
2:elkopott azaz vála van. Mivel egy alapvatöen vékony 1,5-2mm vastag lemezröl beszélünk a vál mondjuk 2-3mm is lehet de az elég durca.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!