Miért van az, hogy alig érzem az elektromos biciklin a rásegítést?
Vettem nagyon olcsón egy használt elektromos biciklit.
D-CYCLE Delight 8
Ez a típus:
4 fokozat rásegítés van rajta. Indulás után zörög a motor, de szinte semmit nem érzek a segítségből, emelkedőn ugyanúgy érzem, hogy keményen tekerni kell.
Szerintem sokkal könnyedében kellene mennie.
Meredekebb emelkedőn majdhogynem nehezebben megy fel, mint egy csak tekerős bicikli.
Megnézhessem szervízben?
Amit vettél az egy városi közlekedésre szánt alap gép lehet. Nem találtam, melyik Bafang motor van benne, de ha tényleg városi közlekedésre szánták (kialakítása, pl. merev villa miatt mindenképp erre gondolok), akkor ez maximális rásegítéssel is maximum a kisebb lejtőket tolerálja, rendes emelkedő vagy hegymenetnél teljesen elképzelhető, hogy kevesebbet tud segíteni, mint amennyit az egész bringa többletsúlya visszavesz rajtatok.
Síkon tekerj vele. És ott nézegesd, mennyire érzel különbséget a 4 szint között. Ilyen 5-5Watt eltérés, tehát kevesebb, mint egy dinamó visszafogóereje kellene legyen - ha ilyet tudsz érzékelni.
A zörgés miatt célszerű lenne megnézetni, mert a hangot leírni karakterekkel lehetetlen, tehát hogy te mit gondolsz zörgésnek...
Ki mit nevez nagy erőnek.
:D
250 W, az kábé 1/3 lóerő.
Ehhez képest egy Babetta is űrhajó. :D
Az biztos, hogy ennyinek is erősen érződnie kéne.
A helyzet, hogy közúti használatra EU-ban max 250 watt ami még bicikliinek számít...
És egyelőre a tekerős biciklimmel könnyebben felmegyek egy.dombon mint ezzel
Elfogadom. De hogy a kérdező ezt most nem érzi, az tuti.
Láttam már akkus fúróról meghajtott BMX-et is, úgy söpört, hogy öröm volt nézni. Itt valami komoly baj van a herkentyűvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!