Miért félek a lejtőktől?
Figyelt kérdés
Mountain Bike-ozok. A biciklizés kimaradt az életemből, 10-11 évesen tanultam meg biciklizni, de ennyi. Most viszont nyár elején nagyon megtetszett, és kaptam is egy mtb-t. A barátaimmal szoktam biciklizni. Néztem downhilles videókat, nagyon tetszettek, és még régebben próbáltam is utánozni őket, mindenféle meredekebb lejtőn lementem terepen, nem féltem, meg semmi, egész addig amíg estem egy jó nagyot. Azóta viszont nem merek ilyen helyeken lemenni, és nagyon idegesít, hogy a barátaim simán lemennek előttem, én meg leblokkolok és inkább letolom a lejtőn.. Tegnap egy kb 2 méteres dombon nem mertem lemenni, mert ahogy odaálltam a széléhez, olyan érzésem volt, mintha előre akarnék esni. (mert magasan van a nyergem, de ha lejjebb teszem akkor is félek) Hogyan küzdhetném ezt le? Vagy csak simán guruljak le és bízzam rá magam a gumikra, aztán lesz ami lesz?2018. nov. 2. 11:29
1/5 anonim válasza:
Ne a gumikra bízd magad, hanem a helyes testtartásra. Nyújtsd ki a kezeid, és vidd annyira hátra a csípődet amennyire csak tudod, a feneked legyen a hátsó agy vonalában, olyan közel a gumihoz, amilyen közel csak lehet. Ez a helyes testtartás durva lejtőknél. A mellkasodnak szinte súrolnia kell a nyerget. Gondold végig, próbáld ki. Így nem fogsz tudni előre esni. Gyakorold. Ennyi. Mellesleg lightos lejtőkőn ülve is le lehet menni (aszfaltos úton), ez tényleg durvább letörésekhez kell csak, terepen.
2/5 anonim válasza:
Te nem a lejtőtől félsz, hanem attól, hogy nem érted miért estél el egyszer. Ha tudod mi volt a hibád, akkor tudod mit csináltál rosszul, ergo nem is félnél attól, hogy ismét megtörténik, mert figyelni fogsz rá.
3/5 Wadmalac válasza:
Én nem féltem. Aztán begyűjtöttem terepen egy komplett váll ínszalag-szakadást egy kb. ötvenes tempójú előreszaltóval, drótoztak-foltoztak-toldoztak.
Azóta máshogy nézek a 45 fokos ereszkedőkre.
De csak terepen.
Országúton még mindig nem jön a para.
4/5 A kérdező kommentje:
Nekem is csak terepen, esés óta.
2018. nov. 6. 15:41
5/5 anonim válasza:
Nehéz elképzelni, h ilyen tempóban pályáztál, ugrottál is, de nem ismered fel a saját hibáid, és pl gumitapadással oldanál meg egy letörèst. Odáig akkor hogyan jutottál el? Biztos, H nem túlzol egy kicsit? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!