Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek ez a bicikli jó...

Szerintetek ez a bicikli jó lenne XC versenyekre?

Figyelt kérdés

[link]

A hajtóművet cserélném integráltra.

2018. okt. 16. 22:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Attól függ, amatőrön elindulni a pajtikkal és jól érezni magad, teljesen jó. De a licenszesben elindulni, és akár a középmezőnnyel maradni, szerintem ez kevés. Gyanúsan nehéz bicó ez, és alsó-közép kategóriás alkatrészek vannak rajta. Én ezt venném inkább, olcsóbb is: [link] Ez sem high-end, közel sem, de jól összerakott gép. Ha kicsit jobban megfussa' a pénztárcádból, akkor a következő modellt venném: [link] Ez 290-ből kijön postával együtt. Sok minden ezeken is cserés idővel (fékeket én rögtön SLX-re minimum), de pl. ez már rögtön integrált hajtóműves, levegős villás, 2x10-es stb. És a Canyon rettentő korrekt cég, én is vettem tőlük kerót már, csak jó tapasztalataim vannak.
2018. okt. 16. 23:37
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, szerintem akkor Canyon-t fogok venni :)
2018. okt. 16. 23:49
 3/17 szlory ***** válasza:

[link]

A fék ezen sem jobb (de nem is rosszabb), viszont 2x11 és nem 2x10, SLX hajtóművel, Formula agyakkal és nem Tourney-val :D , a felnik ráadásul 21 millisek (és WTB), az sem igazán széles ugyan, de nem 19 millis, mint az Alex.

Bumm.

2018. okt. 17. 09:49
 4/17 anonim ***** válasza:
Ez most kivételesen tényleg jobb vétel :) De a Canyon nem akcióval ennyi :P
2018. okt. 17. 12:11
 5/17 szlory ***** válasza:

A webről letöltős verzió annak való szerintem, aki a csináld magaddal már megbarátkozott. És fejből tudja, milyen méretre van szüksége, nem kell próbálnia, nem érdekli a garanciáztatás nehézsége (vagy hazai szervizekkel szerződött? esetleg a visszaküldést állják?) Vagy csak simán mer némi kockázatot vállalni.

Mondjuk ez esetben még a Rose is jó opció, veszedelem, hogy a köznép számára ismeretlen márkanévként mit hoz össze az a boltocska.

2018. okt. 17. 13:04
 6/17 anonim ***** válasza:
Én a saját tapasztalataimat tudom a Canyonról elmondani. Két éve vettem tőlük montit, az összerakás nem igényelt sok szakértelmet. Első kerék be, kormány a stucniba és nyeregcső a helyére. A helyes nyomaték használatához nyomatékkulcsot is adnak a bicók mellé! Garival kapcsolatban pedig a tapasztalatom: elkezdtett mocorogni a középcsapágy idén nyár elején, 2500 km után. Tudva, hogy ez nem garanciás, kértem őket, hogy adják meg a méretét. Válaszlevelükben jelezték, hogy nincs garancia a középcsapágyra, de elnézést kértek (!), és ingyen küldtek egyet futárra. Haveromnak ugyanígy, Canyon monti, Mavic hátsókerék racsni meghalt. Vissza kellett küldje, hogy bevizsgálják, de kapott egy teljesen új hátsókereket. Hatalmas különbségek vannak hazánk és a hanyatló nyugat között...
2018. okt. 17. 13:35
 7/17 A kérdező kommentje:
Canyon Grand Canyon AL 4.0-t be lehet szerezni valahol magyarországról újonnan? Vagy az mivel jár, ha a Canyon weboldaláról rendelem meg? Még soha nem rendeltem külföldről.
2018. okt. 17. 14:59
 8/17 szlory ***** válasza:

Kérdező: tudom hogy esetleg annak látszik, hogy mindenáron a Bulls-t akarom rádverni, de ha most vásárolsz, miért nem teszel mindenkinek (magadat is beleértve) egy szívességet, hogy a kipróbálható, amúgy jobban felszerelt, ugyanannyiba kerülőt vásárolod? Van rá indok? Csak mert én nem látok, de szívesen tanulok, ha valamit nem figyeltem meg jól.

Amúgy a jelek szerint nem vágod, hogy a Canyon factory store, tehát nekik nincs kereskedőjük (kivéve Svájcra), hanem tőlük rendelsz neten, kártyával. Ergo: nincs hazai depó - tudtommal.

#6: ezzel tisztában vagyok, olyan munkáim vannak, aminek a révén már a legtöbb kontinensről szállítmányoztam. Nekem sima webshop, Mavic kerékszett hátsó kerekével volt probléma (igaz, DOA volt, nem gariztatás), ott a bejelentést követően jött a kerék, meg a visszáru bizonylat, a dobozába betettem a problémás kereket, a szerződött futárt visszarendeltem, átadtam a dobozt és le volt tudva a részemről. Sem költség, sem egyéb idő-energia ráfordítás nem kellett. Ez idehaza (webshop szinten) elképzelhetetlen sajnos. Canyonnal is boltoltam már, de az az alkatrészraktáruk, nem a bringáik kapcsán történt. Simán pozitív. Ennek ellenére, mint látod, a kérdezőt szerintem jól lőttem be, neki inkább egy megbízható hazai kereskedő lenne a tuti, nem az ismeretlenbe vágni. Hacsak nem vállal némi kockázatot és tanulást - cserébe az óccsóért.

2018. okt. 17. 15:16
 9/17 A kérdező kommentje:
Ha jól tudom a Bulls-on olajos teleszkóp van, amit annyira nem szeretek. És a Shimano fékben is jobban bízok. Egyik barátom Grand Canyon-al versenyzik, meg van vele elégedve, győzött is már vele.
2018. okt. 17. 15:28
 10/17 anonim ***** válasza:
Kérdésedre válaszolva kedves kérdező, nem tudod beszerezni boltból, csak az internetről megrendelve. Ebben viszont semmi kockázat nincsen, korrekt szállítás-csomagolás, és azt kapod, amit vettél.
2018. okt. 17. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!