Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ez a csavar a Shimano fékteste...

Ez a csavar a Shimano féktesten mit szolgál?

Figyelt kérdés

[link]

ha tekergettem, attól elmehet a fékhatás, semmit nem fog.

br-m446 fék

tárcsa cserélve, vadonatúj fékbetétek műgyantás, és légtelenítve.

Egyedül a fékfolyadék nem tudom mennyire szennyezett.

2 éves bicó kb. 10000km (tízezer)

Esetleg belül a munkahengerben romlott el valami? Vegyek új féktestet? 8eFt, kihagynám, ha nem muszáj.

#fék #Shimano #br-m446
2018. okt. 11. 12:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez a csavar rögzíti a fékcsövet a nyeregben egy roppantógyűrűvel. Nem szivárog, amióta tekergetted? Itt levegő is bejuthatott. Megpróbálhatod meghúzni, majd légteleníteni. Ha nem segít, akkor össze kell rakni új roppantóval. A légtelenítéssel egyben cserélném a teljes fékfolyadékot. Biztos fekete már ekkora futással.
2018. okt. 11. 12:35
 2/10 Wadmalac ***** válasza:

Ez tényleg az olajcső csavarja. Annak elvileg jól meg kéne húzva lennie, gondolom nem ujjal tekergetted.

Ha igen ,alapból xarul volt meghúzva, megkapta a fals levegőt, fellevegősödött, ennyi.

Visszahúz, légtelenít és elvileg jó.

2018. okt. 11. 14:46
 3/10 A kérdező kommentje:

Igaz nem mondtam, de első fék. Így furcsa az üléscső dolog.

Az az érdekes, hogy nulla fékhatás mellett is legyalulta 1 hónap lejtőzés az első fékpofát fémig!

Dobozos Shimano fékbetét, rendes boltból.

2018. okt. 11. 14:49
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem, gyárilag tuti meg volt húzva, csak nem fog a fék és azért tekergettem dilettáns módon.

Harapófogóval jól összekaristoltam.

Nem volt tapasztalatom hidraulikus fékkel, és a primitív agyammal arra asszociáltam, hogy a bowdenes időkből azzal lehet finomhangolni a fékpofákat.

2018. okt. 11. 14:51
 5/10 A kérdező kommentje:

Meghúztam, fogóval sufni tuning módon, nincs 8-9mm-eskulcsom.

De legalább megértettem, hogy az tartja a csövet a féktesthez. Így ránézve már logikus :D

Nem tudom minek csavargattam anno. Közöm nem volt a hidraulikus fékekhez, de szépen haladok. ;-)

Amúgy köszi, mert nem vágtam, hogy mit kell vele csinálni.

Mindig tanulok valamit.

2018. okt. 11. 15:55
 6/10 anonim ***** válasza:

A fékhatás több dolog miatt lehet gyenge, és ettől a rendszertől nem is lehet sokat várni. Ha van határozott fogáspontja a féknek, és nem tudod sokkal tovább húzni annál, akkor nem levegős a rendszer.

Először is ez a fék nem ilyen használatra van tervezve. Ez egy belépő fék, inkább utcai esetleg lightos trail használatra.

Másodszor a 160-as tárcsa kicsi előre. Én még az utcai bringámon is 180-asra cseréltem. Ha nem akarsz költeni, legalább cseréld meg őket, hogy elöl legyen a nagyobb.

Ezen kívül a tárcsafék nagyon kényes a szennyeződésre. Ha összezsíroztad, olajoztad a tárcsát vagy a betétet, akkor nem sok fékhatás lesz. Ha a gyantás betét olajat kap, mehet is a kukába. Ez lehet nem elővigyázatos szereléstől, tárolástól is, vagy ha szivárog a fékolaj, akkor szintén a tárcsán köthet ki.

2018. okt. 11. 16:49
 7/10 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy ha már magad akarsz bütykölni, akkor olvass utána, hogy mit hogyan, és vegyél szerszámokat. Fogóval lesarkazod a csavart, aztán mehet a kukába, mert a büdös életben nem húzod meg többet rendesen.
2018. okt. 11. 16:50
 8/10 A kérdező kommentje:

azt a nyereg dolgot az első hsz-nál félre értettem, szerintem, én az ülés-nyeregre gondoltam, nem értettem hogy jön a fékhez :D

Ezek a dolgok még az elején voltak, ma már fel vagyok fegyverkezve szerszámokkal, meg sok YT videót néztem, 1-2 dolog ami nem világos, mert amikor már tényleg mindent lecseréltem és még mindig semmit nem fog a fék, akkor nem értek semmit.

Majd tesztelek egyet, mert az is lehet mocskos volt a hidraulika olaj, de most szereztem zsír újat, lecserélve, és nagyon kíváncsi leszek, megjavult-e.

Nem tudtam ezt sem, hogy a nagyon mocskos olajnál sincs meg a tolóerő a munkahengerben.

Bár a nagyon mocskos túlzás, csak nem folyattam le eddig fulra, hanem csak légtelenítettem, és rátöltöttem egy keveset.

igaz most is csak áttoltam rajta a 20ml-es fecskendővel. Nem tudom mennyire kavarodott össze.

2018. okt. 11. 19:57
 9/10 anonim ***** válasza:

Ja, az autóknál ezt féknyeregnek hívják, bennem meg így rögzült. :) Elnézést a félreérthetőségét.

Ugye ásványi olajjal légteleníted? Lehetőleg shimano gyárival. Erre az időre a betétet mindig vedd ki, és legyenek a munkahengerek kitámasztva az erre szolgáló tömbbel!Szerintem vagy olajos lett a betéted, vagy egyszerűen ennyit tud ez a fék. A tárcsákat még cseréld meg! Az sem egy nagy mutatvány.

2018. okt. 11. 21:16
 10/10 A kérdező kommentje:

Van degreaser spray-m majd jól nyakon fújom, remélem elég neki. Ötlet köszi!

Arra vigyázok, hogy tárcsa se legyen olajos.

2018. okt. 11. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!