Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nem tudom leszedni a hátsó...

Nem tudom leszedni a hátsó fogaskoszorút, miért?

Figyelt kérdés

shimano 10s MTB

van ilyen láncos buzogány szerszám meg az a hornyolt kis tengelydarabka és egy állítható fogó.

[link]

vagy kiugrik a láncos szerszám vagy a fogó csúszik el, de hiába minden erőmet bevetem nem tudom megnyitni a lockringet.

Mit csinálok rosszul?

[link]

2018. jún. 25. 22:02
 1/5 szlory ***** válasza:

Nagy eséllyel nem túl jók a szerszámok, sok ilyen van.

Próbáld meg, hogy a hornyolt tengelydarabkát a gyorszárral beszorítod a helyére, utána szorítsd rá az állítható fogót, amennyire csak lehetséges. A láncos buzogány szerszámodat pedig nagy fogaskerékre tedd rá, mondjuk utolsó előtti. Ügyelj rá, hogy helyes oldalról tedd fel, mindkét láncával tudjon kapaszkodni.

A két erőkarod fél4 és fél9 óránál legyen. Utána szépen testsúllyal rásegítve próbáld őket összezárni 6 órához.

Ha nem megy, akkor túl erősen összegyógyult a felszerelésedhez. Vidd szervízbe, mielőtt tönkreteszed.

Ennyi meg egy Pepsi. :)

2018. jún. 26. 07:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Oldószert spriccelj a menetre és 10 perc után kezdj neki . A leszedés tekerési iránya megfelelő ? A racsnik menet tekerés közben ráhúzódnak és nem könnyű leszedni , a videón minden zsír új használat nélküli és nem atomra van ráhúzva ...
2018. jún. 26. 14:27
 3/5 A kérdező kommentje:

Hát én már minden bőrt lehorzsoltam a kézfejemről :)

A hornyolt darabka is elég gagyi, alig tud belekapaszkodni, pedig a tengelyszárral és csavarokkal kissé lazán beszorítom amennyire lehet.

A felső tárcsák szerintem nagyon elkoptak és kiugrik a lánc, pedig körbetekerem amennyire tudom.

szerviz lesz már látom előre :D

2018. jún. 26. 15:50
 4/5 Wadmalac ***** válasza:

Na ezért nem szabad megtépni a zárógyűrűt.

Annak van egy ricnis homlokfelületi rögzítése, nem tud kitekeredni, értelmetlen meghúzni erősen. A ricni meg farkasfogas, visszafelé nehezebben jön. Ha meg van tépve, kábé kétszer akkora erővel kell lazítani.

A kerékpáros láncostoros fogó ide tényleg kevés lehet. Olyan megoldás kéne, amivel a lánc ráfeszíthető a lánckerékre.

Fontos, hogy az elvileg erre is alkalmas Shimano racsnileszedő ricnijei kicsit kisebbek, meg tud forogni a zárógyűrűben, ha nagy erőt kap.

[link]

Ide mindenképpen a kifejezetten kazettás sor bontására való kulcs kell, lehetőleg jó minőségű, sajnos a nem Shimano szerszámok minősége nagyon szór.

[link]

2018. jún. 27. 11:00
 5/5 A kérdező kommentje:
szerelő azt mondta nem éppen 40Nm méterrel volt meghúzva. :)
2018. jún. 27. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!