Nem tudom leszedni a hátsó fogaskoszorút, miért?
shimano 10s MTB
van ilyen láncos buzogány szerszám meg az a hornyolt kis tengelydarabka és egy állítható fogó.
vagy kiugrik a láncos szerszám vagy a fogó csúszik el, de hiába minden erőmet bevetem nem tudom megnyitni a lockringet.
Mit csinálok rosszul?
Nagy eséllyel nem túl jók a szerszámok, sok ilyen van.
Próbáld meg, hogy a hornyolt tengelydarabkát a gyorszárral beszorítod a helyére, utána szorítsd rá az állítható fogót, amennyire csak lehetséges. A láncos buzogány szerszámodat pedig nagy fogaskerékre tedd rá, mondjuk utolsó előtti. Ügyelj rá, hogy helyes oldalról tedd fel, mindkét láncával tudjon kapaszkodni.
A két erőkarod fél4 és fél9 óránál legyen. Utána szépen testsúllyal rásegítve próbáld őket összezárni 6 órához.
Ha nem megy, akkor túl erősen összegyógyult a felszerelésedhez. Vidd szervízbe, mielőtt tönkreteszed.
Ennyi meg egy Pepsi. :)
Hát én már minden bőrt lehorzsoltam a kézfejemről :)
A hornyolt darabka is elég gagyi, alig tud belekapaszkodni, pedig a tengelyszárral és csavarokkal kissé lazán beszorítom amennyire lehet.
A felső tárcsák szerintem nagyon elkoptak és kiugrik a lánc, pedig körbetekerem amennyire tudom.
szerviz lesz már látom előre :D
Na ezért nem szabad megtépni a zárógyűrűt.
Annak van egy ricnis homlokfelületi rögzítése, nem tud kitekeredni, értelmetlen meghúzni erősen. A ricni meg farkasfogas, visszafelé nehezebben jön. Ha meg van tépve, kábé kétszer akkora erővel kell lazítani.
A kerékpáros láncostoros fogó ide tényleg kevés lehet. Olyan megoldás kéne, amivel a lánc ráfeszíthető a lánckerékre.
Fontos, hogy az elvileg erre is alkalmas Shimano racsnileszedő ricnijei kicsit kisebbek, meg tud forogni a zárógyűrűben, ha nagy erőt kap.
Ide mindenképpen a kifejezetten kazettás sor bontására való kulcs kell, lehetőleg jó minőségű, sajnos a nem Shimano szerszámok minősége nagyon szór.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!